Československá literární komunita
Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.
Přidejte sePočkám
Výběr: Print
04. 06. 2009
24
25
1616
Autor
Marcela.K.
Ztracená
ve stejném městě
na tomhle náměstí
tě nepotkám
Jen odpad
který naházeli
pod nohy lidem
kteří chtěli…
Ve stejném městě
rozhlížím se
potkat tu třeba přátele
a říci jim
když lež jde s dobou
není to vůbec veselé
Ve stejném městě
na ulici
po tobě se tu otáčím
A vidím holuby jen spící
a ptačí trus
a černý stín..
25 názorů
Nabízím mapu; obyčejnou, starou papírovou. Lže méně než ty nové. A dá se jí čelit holubím náletům.
Dobré! Obzvlášť se mi líbí verše "Jen odpad / který naházeli / pod nohy lidem / kteří chtěli..." No, a zakončení to vynáší ještě o jednu úroveň výš. Motiv města je mi dost blízký a tak obraz, co tvoje báseň vytváří přesně brnká na "moji" strunu. A navíc se mi vždycky líbí, když báseň dobře zní při čtení nahlas, což tahle určitě zní.
T*
Marcela.K.
16. 06. 2009
Jak tomu rozumím! Nádherně napsáno T****
(Nostalgik zase boduje - není to nakonec o něm? ;-))
Ještěrčí král
12. 06. 2009
No vidíš, já těch dávných známých (a lásek) z dětství zrovna minulou sobotu potkala a přesně tohle jsme probírali :-)
Trapný autor
10. 06. 2009Marcela.K.
09. 06. 2009Vaska Halapapa
08. 06. 2009
Snad uvidš i štěrbinami
proklouznout slunce za věží
a stíny, co tu chodí s námi
déšť smyje, zima zasněží
Snad uvidíš i odraz ve skle
těch tváří, které odvál spěch,
jen holubi se tváří skleskle
lži příbytků na štítech
***
Kiwagamo´ag
04. 06. 2009
I v době kamenů a klacků bylo možné krátit čekání hrou. Výseledkem některé z nich byl možná jeden z největších (a zároveň nejkontroverznějších) vynálezů v dějinách lidstva. Kéž by jen hřál...
Marcela.K.
04. 06. 2009
Tuším trochu mystiky či aspoň alegorie. Asi to není cestopis, že? :-)
Chápáno ve všech možných (a tušených) souvislostech je tohle krásná hra na schovávanou.
Čas mlčení je ku prospěchu slovům příštím; dává prostor jejich přípravě, zrání...
Tip