Československá literární komunita
Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.
Přidejte sePoslední snídaně
25. 04. 2011
7
16
914
Autor
Šavel
Neříká se, zda Kristus měl
o Velkém pátku
poslední snídani
či se nechal ukřižovat
na lačno
dilema odsouzených na smrt:
snídat ci nesnídat před popravou?
udělej si v tom jasno už teď
- v blízkosti popravy
je trapné váhat
zda jíst či nejíst
16 názorů
sepotvkorunachstromu
27. 04. 2011
Tak to si musím přečíst, já totiž za jídlo moc neušetřím. Tam, kde má být voda, dávám vývar, kam se lije mléko, dávám smetanu... ale je mi fajn, protože mi chutná :)
sepotvkorunachstromu
27. 04. 2011
Jak se šetří za jídlo? To se asi krade, ne? Jinak celá moje figura je ódou na jídlo :)
sepotvkorunachstromu
27. 04. 2011
S plným bříškem je dobře všude. Mne to papání prostě baví, je to lepší než nějaké směšné pohyby :) Navíc má proti sexu nesčetné výhody:
- už jsi slyšela, že by ti paštika nebo plátek šunky vyčítaly, že ti páchne z úst nebo že jsi přišla domů až ráno?
- neslyšel jsem, že by housce se salámem záleželo na to, kde a jak ji sníš; je jí dokonce jedno, jestli ji jíš jako prase;
- krajíc chleba se škvarkama nežárlí na další chleba se škvarkama (a jemně sekanou cibulkou a solí, pochopitelně), kterého se zmocníš;
- atd.
:)
sepotvkorunachstromu
27. 04. 2011
Chce to silný hovězí vývar s jaterními knedlíčky, pak pořádný vepřový řízek (pořádně tlustý a šťavnatý, nejlépe z krkovice) se šťouchanými bramborami (do nich pak patří osmažená cibulka, něco česneku a může být i trochu kyselého zelí) a kvašákem, potom dva šunkové chlebíčky s dobrým salátem pod šunkou a na závěr višňový kompot. A pak si mne pro mne za mne ukřižujte :)
Sakra, zase dostávám hlad, už půl hodiny jsem nejedl...