Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Restaurant "Zbrusu nové chvíle"

06. 08. 2015
2
2
941

Po souvislé řadě dní, je dobrá příprava předkrmu - První vlaštovky

nebo koktejlu - Skoč, snad se z toho ne..., ALE

                                                                                    DNES si uděláme srdce na volno...

 

 

Tato lahůdka se neobejde bez řádné přípravy.

A tak si v prvé řadě dokonale nabrousíme nůž. Už ten zvuk broušení musí protnout ten moment!

ostří je důležité pro případné vedlejší zranění. Protože když se mineme, je lepší uříznout hned i omylem načnutou část...stejně by jsme to nepřežili.

Připravíme:

plátek syrového okamžiku

dvě nezkažené vejce

      .. pro ty co žádné nemají je lepší dát si zase jen pivo. Dámy použijí sobě vlastní dostupné možnosti svého repertoáru:)

dvě dobře provětrané plíce

jeden kus zatmění před očima

      ..pro milovníky silných prožitků dva i tři

Vychlazený klid

ošatku s rozmanitým čerstvým časem

 

 

Opláchneme tvář od potu. V dokonalém stabilním postoji jsme připraveni.

Vyzkoušíme, zda vejce jsou z oceli. Jiné při dušení a vaření měknou a praskají

Jestli jo, dáme je vařit do tekutého čerstvého času . 

Nastavíme minutku na neurčito a var posouváme tři čárky přes kontrolku - pekelný žár - až na místo blízko - žhne nebeská záře 

Po malé chvíli v tom začínáme ztrácet jasno, ...které vlastně nebylo zas tak jasné... Souvislé myšlenky mizí, dostavuje se okouzlení. Nenásilně doplňujeme odpařenou ztrátu vědomí přirozeným dechem a dochucujeme špetkami ticha

 

Do ruky,  kterou k tomu máme jako tu lepší, vezmeme nůž

Jedním řezem odkrojíme srdce od spojení s přívody starých okamžiků. To je ta chvíle, kdy je blbé srdce odfiknout, dejme tomu, od tepny.  Ale co už když už ...Lehce masírujeme a marinujeme podporou. 

Srdce vložíme do proudícího okamžiku a omýváme.

Velmi delikátní je obalování. Na to je nejvodnější směs pěstovaná, nabízená a dodávaná z dalekých oblastí původních vibrací

V okamžiku, kdy se na povrch začíná uvolňovat vůně zapomění, přidáme z ošatky čerstvý čas a nálady a příchutě podle toho, jak intenzivně se nám připravují vejce. Kdo toho moc nesnese, nepřehání! 

 

Servírujeme...

S prvními kroky, kdy se naše vědomí a tělo sžívá s obsažností srdce navolno, je dobré nic neočekávat. Velmi rychle se dostaví první, druhé, třetí, - každý si započítá sám -  okamžiky zatmění. Následované extrémně rychlým vyprázdněním, kdy minulost neví, kudy dřív ven. Tyto projevy jsou původním obsahem přípravy této lahůdky, takže je nezanedbáváme a tuto higienu trávícího traktu života bereme jako druhotný a očistný faktor tohoto pokrmu. Hlavně mozek je žádoucí dostat to stavu - konečně nejsem debil a necpu se do věcí, po kterých mi je  ... Hlavu velmi často noříme do vychlazeného klidu a jako dezert naplňujeme prázdnotou bez důvodů. Doporučuji i koupele 


2 názory

LILINKA
15. 09. 2015
Dát tip

Nevím jestli je to mnou, ale čelá báseň mi příjde silně i úžasně erotická ;)

 


Ach :). Ráda bych napsala něco kunstruktivního a smysluplně pochvalně kritizujícího, ale je to přesně jak píšeš - ,,souvislé myšlenky mizí, dostavuje se okouzlení" . Možná ani není přesně zachyceno všechno, co jsi naservíroval, ale jako celek, stejně jako způsob psaní, je to prostě úchvacující, čtivé, melodické, neokoukané...***


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru