Československá literární komunita
Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.
Přidejte seRestaurant "Zbrusu nové chvíle"
Autor
corriente libre
DNES si uděláme srdce na volno...
Tato lahůdka se neobejde bez řádné přípravy.
A tak si v prvé řadě dokonale nabrousíme nůž. Už ten zvuk broušení musí protnout ten moment!
ostří je důležité pro případné vedlejší zranění. Protože když se mineme, je lepší uříznout hned i omylem načnutou část...stejně by jsme to nepřežili.
Připravíme:
plátek syrového okamžiku
dvě nezkažené vejce
.. pro ty co žádné nemají je lepší dát si zase jen pivo. Dámy použijí sobě vlastní dostupné možnosti svého repertoáru:)
dvě dobře provětrané plíce
jeden kus zatmění před očima
..pro milovníky silných prožitků dva i tři
Vychlazený klid
ošatku s rozmanitým čerstvým časem
Opláchneme tvář od potu. V dokonalém stabilním postoji jsme připraveni.
Vyzkoušíme, zda vejce jsou z oceli. Jiné při dušení a vaření měknou a praskají
Jestli jo, dáme je vařit do tekutého čerstvého času .
Nastavíme minutku na neurčito a var posouváme tři čárky přes kontrolku - pekelný žár - až na místo blízko - žhne nebeská záře
Po malé chvíli v tom začínáme ztrácet jasno, ...které vlastně nebylo zas tak jasné... Souvislé myšlenky mizí, dostavuje se okouzlení. Nenásilně doplňujeme odpařenou ztrátu vědomí přirozeným dechem a dochucujeme špetkami ticha
Do ruky, kterou k tomu máme jako tu lepší, vezmeme nůž
Jedním řezem odkrojíme srdce od spojení s přívody starých okamžiků. To je ta chvíle, kdy je blbé srdce odfiknout, dejme tomu, od tepny. Ale co už když už ...Lehce masírujeme a marinujeme podporou.
Srdce vložíme do proudícího okamžiku a omýváme.
Velmi delikátní je obalování. Na to je nejvodnější směs pěstovaná, nabízená a dodávaná z dalekých oblastí původních vibrací
V okamžiku, kdy se na povrch začíná uvolňovat vůně zapomění, přidáme z ošatky čerstvý čas a nálady a příchutě podle toho, jak intenzivně se nám připravují vejce. Kdo toho moc nesnese, nepřehání!
Servírujeme...
S prvními kroky, kdy se naše vědomí a tělo sžívá s obsažností srdce navolno, je dobré nic neočekávat. Velmi rychle se dostaví první, druhé, třetí, - každý si započítá sám - okamžiky zatmění. Následované extrémně rychlým vyprázdněním, kdy minulost neví, kudy dřív ven. Tyto projevy jsou původním obsahem přípravy této lahůdky, takže je nezanedbáváme a tuto higienu trávícího traktu života bereme jako druhotný a očistný faktor tohoto pokrmu. Hlavně mozek je žádoucí dostat to stavu - konečně nejsem debil a necpu se do věcí, po kterých mi je ... Hlavu velmi často noříme do vychlazeného klidu a jako dezert naplňujeme prázdnotou bez důvodů. Doporučuji i koupele
2 názory
Nevím jestli je to mnou, ale čelá báseň mi příjde silně i úžasně erotická ;)
L´esprit.Natali
10. 09. 2015Ach :). Ráda bych napsala něco kunstruktivního a smysluplně pochvalně kritizujícího, ale je to přesně jak píšeš - ,,souvislé myšlenky mizí, dostavuje se okouzlení" . Možná ani není přesně zachyceno všechno, co jsi naservíroval, ale jako celek, stejně jako způsob psaní, je to prostě úchvacující, čtivé, melodické, neokoukané...***