Československá literární komunita
Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.
Přidejte seKuchyňské rozhovory - Řeznictví
Autor
Gustavo
Řeznictví
(17.6.2018, neděle odpoledne, rozhovor se odehrává pod zahradním altánem)
(účastníci debaty – Ing.Martinovský, MUDr.Benda. Na stole propálený ubrus s typickým vzorem z ostrova Kréta, talíře od oběda, lahev s vodou, lahev vína a pár skleniček)
MUDr.Benda:“Tak co ten gril?“
Ing. Martinovský:“Griluje.“
MUDr. Benda:“A jak?“
Ing. Martinovský:“Dobře.“
MUDr.Benda:“A kde jsi vzal maso?“
Ing. Martinovský ironicky:“V Tescu.“
MUDr. Benda nespokojeně:“A proč si nejel do řeznictví?“
Ing. Martinovský:“Chtěl jsem, ale pak mi moje žena, vaše dcera, řekla, že mám koupit taky chleba a pak jsem chtěl také koupit nějakou zeleninu. Tak to už je lepší jet do Tesca.“
MUDr.Benda:“No jo, tady byl dřív pekař, řezník, zelinář. Teď tu není nic.“
Ing. Martinovský:"No, řeznictví tu je, ale zavírají v jedenáct a když jsem šel nakupovat, bylo půl jedenácté. To už tam nic nemají.“
MUDr.Benda se napije vína:“Jako za Reichu.“ Polkne a pokračuje:“Měli tam nějaké řeznické kytky a mezi tím obraz Hitlera.“
Ing. Martinovský:“Co to je? Řeznické kytky?“
MUDr.Benda:“Takovej ten tchýnin jazyk a tak. A pak Hitler.“
MUDr. Benda se napije vína.
Ing. Martinovský:“Měl bych posbírat rybíz. Už zraje...“
MUDr.Benda pokračuje:“...a za komunistů v tom řeznictví byly konzervy a mezi tím Stalin.“
Ing. Martinovský pokýve hlavou:“Stalina jsem nezažil, ale ty konzervy jo, to si pamatuju. Vepřové ve vlastní šťávě a Luncheon meat. To bylo řeznictví.“
Napije se vína s sleduje tři straky, které pijí vodu z napůl vypuštěného dětského nafukovacího bazénku.