Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O potřebnosti světla ((opět echt originál asi z roku 1991)) A malý  bonus:       Velké ego v CITY ?

06. 06. 2024
2
8
83

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opět neupravená verze (pozná se to i podle toho, že jméno Jellymann - tedy v doslovném překladu Tvárný muž - je zde ještě v nesprávném, starém tvaru... :) ) 

 

 

 

 

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

A malý  bonus:                 Velké ego v CITY ?    (dvě verze)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


8 názorů

Zeanddrich E.
před 3 měsíci
Dát tip

 

Lucie, na ,,Instoš" prakticky nechodím (a to především proto, že mi na tyto záležitosti nezbývá už několik let čas, než pro cokoliv jiného :) )¨, takže (opravdu!) děkuji za výklad :). - Hezký den :). 


Umbratica
před 4 měsíci
Dát tip

Průkopník jsi v tom, že tady už dlouho zveřejňuješ své retropříspěvky v grafické úpravě, která je taky retro.  Nevím, jak dlouho takový trend "frčí" na Instagramu, protože taková odbornice na "Instoš" zase nejsem. ...Samozřejmě jsem to myslela trochu ironicky. Nemyslím, že by se hoši a dívky z Instoše inspirovali zrovna Písmákem. To je inspiruje spíš (jejich bůh) Atticus, který je celý retro, včetně ČB ilustrací v jeho knihách.   Je to dost zajímavý fenomén: drtivá většina zájemců o poezii je dnes na sociálních sítích. A co tam hledají? Že by něco moderního? Ne hledají tam něco "trendovního" a mezi současné trendy patří i retro. Hurá zpátky do šedesátých let s průvodcem Atticusem!


Zeanddrich E.
před 4 měsíci
Dát tip

 

Průkopník? :):)  -V čem? :):) -  - V tom, že jsem na přelomu osmdesátých a devadesátých let psal na psacím stroji...? :):)

- Asi jsem nějaký natvrdlý přinejmenším dneska :), Lucie, ale Tvoje komentáře prostě moc nechápu... :).  - I tak Ti přeji hezký den... :):).


Umbratica
před 4 měsíci
Dát tip

V tom případě jsi průkopník. Světlonoš s pochodní v ruce.


Zeanddrich E.
před 4 měsíci
Dát tip

 

Evženie, děkuji :))


Zeanddrich E.
před 4 měsíci
Dát tip

 

Alice, mohu Tě ubezpečit, že - v případě potřeby - mám k dispozici hned několik důkazů :), že tyhle moje bajky přišly na tento svět nejpozději do roku 1993 (v tom roce jsem je totiž sestavil do určitého samisdatového sborníku, který jsem pak rozdal několika lidem... :) )


Umbratica
před 4 měsíci
Dát tip

Tohle mi připomíná "instapoezii"... Na Instagramu řada autorů napíše báseň na starém psacím stroji, pak ji vyfotí a následně zveřejní. Dokonce to dělají i někteří autoři haiku v tištěných sbírkách. Jako příklad bych uvedla sbírku Haiku Radka Malého, kde použil fotky svých haiku psaných na stroji jako "ilustrace".

Co se světla týče, věřím pouze ve vnitřní světlo. Nejlepší je, když si člověk vyrábí světlo sám jako světlušky nebo jako někteří hlubokomořští živočichové.


Ve všech případech by mne zajímalo, zda to dokázali.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru