Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

život je jako provazový most

06. 07. 2024
7
12
168
Autor
Danny

život je jako provazový most
balancuješ - a stejně nemáš dost

mám na jazyku miliony metafor
ale stejně míjí, nevystihnou To Oné

snad jen trojuhelník
Vědomí, Svoboda, Láska

ale kdo to nezažil
nepochopí
bude to pro něj jenom klišé
a řekne si
o čem tady ten Danny zase blábolí

ono to tady není jenom aréna
kde se perou Bůhant s Čertuchou
ale cokoliv
pro kohokoliv


12 názorů

Rajmund
před 2 měsíci
Dát tip

To Oné...jak zní volání?


Zeanddrich E.
před 2 měsíci
Dát tip

 

Toot - např. Rosekruciáni (a alespoň mně se zdá, že ti se moc nepl,etou... :) ) říkají něco v tom smyslu, že až ,,bytosti s lidskou jiskrou" mohou milovat... :)


K3
před 2 měsíci
Dát tip

Předposlední je až roztomilá:).


Zajíc Březňák
před 2 měsíci
Dát tip Janina6

Metafora života jako provazového mostu je pěkná.

 

Konec se mi nelíbí, šel by, myslím, vyjádřit lépe.


Aru
před 2 měsíci
Dát tip

toot, to jsem netušil, leč definici fraktálu to naplňuje :))

ještě jsem o tom chvíli přemýšlel a dospěl k tomu, že hranice mentálních schopností mozku jsou zkrátka krajně omezené, tím jak si systém, který jsme si sami na sebe ušili vynucuje omezenost na svých členech, protože část indiánů třeba úplně běžně používá telepatii, ale my potřebujeme mobily, protože nevěříme, že to jde jinak, zkrátka limity a omezení kam se podíváš, což pak omezuje samotného pozorovatele ve schopnosti pozorovat a vyhodnocovat u některých až tak dalece, že nevěří ani sobě samým


toot
před 2 měsíci
Dát tip

teda půlku vnoučete ... jakoby


toot
před 2 měsíci
Dát tip

Heleď aru, s těma dětma je ještě jedna legrace - teda u holčiček ... ony se totiž už rodí s vajíčkama, která se s nich vyvinou ještě před narozením ... tzn., že každá žena v sobě pár dní nosí svoje potenciální vnouče ...


Aru
před 2 měsíci
Dát tip

jinak vědomí je všechno, i atom má vědomí... atomu, samo vědomí pak tvoří ve svých vrstvách kopie vědomí na fraktálovém mechanizmu a tím je nikdy nekončící (i rození dětí je fraktálová mechanika - dítě má v dospělosti dítě, které má v dospělosti dítě....), proto je ve výsledku vše možné, jakmile daný segment vědomí dojde k poznání, že je to možné, tím naplňuje algoritmy fraktálu v neustálé změně :))


Aru
před 2 měsíci
Dát tip

jak říkaj taoisti, jakmile vyjádříš Tao, už to není Tao, prostě na některý tajemství mozek nemá kapacitu, alespoň ne v současnosti, respektive všechno se točí okolo mentálních schopností danýho jedince a to čemu věnuje pozornost ho nakonec definuje v životě


Janina6
před 2 měsíci
Dát tip toot, Benetka, Al Jal Úd, Zeanddrich E.

Klišé jsou prostě jenom slova. Příliš obecná a proto nic nového neříkající. Láska, svoboda... znamenají pro každého z nás něco jiného - něco zcela konkrétního, prožitého, osobitého, osobního. A právě proto stojí za to zkoušet je "pojmenovat" po svém, jinak, těmi miliony metafor... Asi to nikdy nebude dokonalé, ale ta snaha se přiblížit láká. A nebo taky můžeme mlčet.


Ellisee
před 2 měsíci
Dát tip toot

Souhlasím a není to pro mě klišé.


toot
před 2 měsíci
Dát tip Janina6, Benetka, Al Jal Úd

jen mne napadá ... ten, který nezažil vědomí - může být vůbec zmiňován? Může být pojmenován? Má kámen vědomí? Ten pojmenovat mohu, je svobodný ... ? Může kámen milovat? Na atomové úrovni? Vazby vytváří ... hmm ... moc otázek ... moc.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru