Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nelechtej mne !

13. 07. 2024
9
3
90
Autor
Koalka
I Zikmund Freud zkoumal, zda nám lechtání přináší potěšení či vzrušení. A skutečně tomu tak je. Buď to nás rozesměje anebo vzrušuje. Obojí je příjemné.
Když se dva lidé milují, určitě si občas okoření život milostnými hrátkami. Lechtání patří k nim.

V Austrálii jsme chodili spát dlouho až po půlnoci, v těch vedrech se nedá usnout, až když přijde chladná noc.

Ráno bylo krásně prosluněné, a když jsem otvírala oči, pravila jsem : "...nelechtej mne". Bylo mi řečeno: "...ale já tě nelechtám, mám u tebe jen ruku." A znovu se opakovalo. Mezi mým poprsím se pohyboval cockroach nebo-li blackbeetle. Česky šváb. Mají rádi vlhko a teplo. Jenomže šváb australský dorůstá i 8cm a já vidíc jak po mne leze, jsem ječela jak Viktorka u splavu. Ten můj, milující zvířata všeho druhu zpozorněl a zařval : "nezabíjet, drahoušku, chytím ho". Ach Bože pomyslela jsem si. Tak se stalo. Bylo po lechtání a já jsem odkráčela se osvěžit sprchou. Spustila jsem sprchu , zavřené oči a voda stékala po mém těle, bylo to tolik příjemné. Když jsem sprchu vypnula, hledím a kolik cockroachů mne svléká svými pohledy. Opět tam byli. Vlhko a teplo.

I žít s cockroachi si zvyknete, nic nedělají. Když na ně někdo šlápne, tak to křupne hrozně. Ale divili by jste se, kolik lidí v restauracích na terasách si je nechá lézt po nohách. Cockroach patří též k Austrálii. A naučíte se s nimi žít.

A tak mějme rádi zvířátka, jsou to milí tvorové a patří mezi nás.
 
 
 

3 názory

lastgasp
před 2 měsíci
Dát tip

Souhlasím s kapkou úprav, ale námět i pointa jsou úžasné. Jednou v hotelu na Kypru jsme s jedním bydleli celých dvanáct dní. Australskou velikost neměl, ale byl hezký. Nesnažili jsme se ho chytit, protože by se určitě nedal.


Andreina
před 2 měsíci
Dát tip Zeanddrich E.

Je fakt, že stylisticky by dílo zasloužilo trochu poupravit, ale jinak dobrý, fakt dobrý. Kromě vtipné pointy je mi obsah blízký i vztahem k milým zvířátkům. Je jedno, o jakého tvora jde, každý má právo na existenci, i když nám nemusí být sympatický. A proč ne třeba cockroach, když je vlhko a teplo?


Gora
před 2 měsíci
Dát tip Zeanddrich E.

Zvířata mám v oblibě, ale hmyzu moc nefandím:-)

Námět je vtipný, text by potřeboval ještě drobátko přičísnout. Přímá řeč je zde "nedbale naznačena", např. tato věta: Jenomže šváb australský dorůstá i 8cm a já vidíc jak po mne leze, jsem ječela jak Viktorka u splavu. by mohla být lépe postavena... co přechodník, je ve správném tvaru? Mně by sedělo spíš: vidouc, za tím čárka a naopak další čárku bych odstranila... a tak by se dal celý textík ještě projít, poopravit... 

Za přiblížení australské fauny tip.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru