Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kniha

13. 07. 2024
4
7
254

Konečně je spuštěná kampaň na výběr peněz, které se využijí při vydání knihy. Za příspěvek samozřejmě něco dostanete, třeba knihu či eknihu. Zde je odkaz. https://pointa.cz/project/616c48cd-9a9f-11ee-bc41-0242ac130003


7 názorů

kuba.49vojenciak
před 2 měsíci
Dát tip

Jani, nerad to přiznávám, ale máš pravdu. 


kuba.49vojenciak
před 2 měsíci
Dát tip

Safian- uznávám, že je to hodně a že jsem se měl obrátit jinam. Počet výtisků nebyl můj nápad, ale důrazné doporučení samotné Pointy. Zcela upřímně, vydavatelství jsou pro mě cizí hvězda, takže jsem důvěřoval lidem, kteří se okolo ní otáčejí už pár let. Marketing mi taky úplně nejde, i zde doznávám vinu, jelikož mě neskutečně nebaví, nesnáším to. Mimochodem, stran by mělo být 180, vazba měkká a samotná obálka je na webu. Grafik odvedl skvělou práci. Všeobecně si na korektora a grafika atd. nemůžu stěžovat, chovali se profesionálně a přívětivě. 


Janina6
před 2 měsíci
Dát tip Gora, kuba.49vojenciak

Je pravda, že ceny za vydání jsou tam opravdu přemrštěné. Přesto spouta těch knih vyšla, jen v naší knihovně máme z Pointy 140 titulů. Dětské knížky, fantasy, romány, populárně naučné, dokonce i poezii. Neříká to samozřejmě nic o kvalitě, ale podvodníci to jistě nejsou. Garantují vrácení peněz v případě, že se nevybere dost a kniha nevyjde. Obávám se ale, že autor něco zaplatit musí už za tu kampaň. Já sama bych do toho nešla, myslím si, že pro dosažení tak vysokých sum nestačí zájem "obyčejných" čtenářů, chce to sponzora, který dá příspěvek v řádu desítek tisíc... 


Safián
před 2 měsíci
Dát tip Janina6, kuba.49vojenciak, Marian67

Kubo, Kubo, co tě to napadlo? Vymyslet si vydání ze 94 700 Kč a chtít, aby to ostatní zaplatili! Kdybys měl alespoň 80 000 Kč kapitálu a chtěl dotlačit zbytek (i tak by to bylo mimo mísu), pak snad. Navíc ses ani nenamáhal sdělit těm, kteří mají platit, kolik bude mít knížka stran, jaká bude vazba, výbava, kolik výtisků. Zachytil jsem, že 1000 výtisků. Pěkná blbost. Tebe ani nenapadlo začít skromněji a případný zájem řešit dotisky. Pak bys to za určitých podmínek pořídil v první vlně za 10 - 15 000 Kč. Možná ses měl obrátit jinam.

Divím se těm, kteří chtějí na něco tak nehorázného přispět. Možná si myslí, že je to na dobrou věc. Není. Přispívá to jen ke stále většímu tahání peněz ze strany pochybných vydavatelů, jako je tento.


dadadik
před 2 měsíci
Dát tip Gora

Proč neobešleš regulérní nakladatelství? Nebo?


Gora
před 2 měsíci
Dát tip Janina6, kuba.49vojenciak

Jsem přesvědčená, že tvá kniha by měla vyjít. Přispěju, i když cena je nehorázně vysoká a z mého pohledu naděje, že se taková částka sejde, malá. Na "možnostech" jsou vypsané zvláštní otázky jako - víš, jak funguje sleva? apod., to bych doporučila Pointě do budoucna změnit... odrazuje zájemce nejapnými dotazy.


Janina6
před 2 měsíci
Dát tip Gora, kuba.49vojenciak

Obálka vypadá moc dobře a líbí se mi i anotace a ostatní povídání. Škoda, že tvůj odkaz není „klikací“, zkusím přidat jeden sem do komentáře, třeba se zadaří:

 

https://pointa.cz/project/616c48cd-9a9f-11ee-bc41-0242ac130003

 

Držím palce a samozřejmě se taky chystám poslat příspěvek :-)

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru