Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Charlie Parker

21. 07. 2024
4
5
91

Sedím doma, hraje hudba a v tom zvuku si musíš představit, jak Charlie Parker skáče po stole, jak Charlie Parker má skákavé nohy a je vyšňořený jak Paganini, skáče se skákovou nohou a saxík v ruce, saxík co zní jako večerní sex, příjemné milování, a sex zní po baru, kde sedí starý alkáči a huliči, v rukách kouř a někteří mají rozcuchané vlasy po obličeji, jemné struny, na které se nadá hrát, zahraješ a prasknou, PRÁSK! a obličeje pod vlasy poslouchají, uši odhrnou hnědé a bíle a šedivé a blonďaté a zrzavé vlasy, aby se mohli podívat ven a poslouchat pořádnou muziku, poslouchat, jak Charlie Parker hraje jazz, a v rohu stojí chlap, co má postavu i tvář jednoho Schieleho obrazu, obrazu kde stojí mladík s tváří a postavou chlapa v baru, a oba jsou navlečení v oranžovém kabátu, a kabát by byl velký i velkému obru, plandá až u kolen a oba nad tím mávnou kostnatou rukou, co se pohybuje s existenciální křečí, mávnou nad kabátem i rozvířenými vlasy, které vyloví rybář a prodá je Japoncům na sushi, prodá je jako chaluhy, a pod chaluhami a v kosti tváře jsou oči zavřené řasami, zavřené pro těžký zločin zraku, co padl špatným směrem, kabát plandá a oba mávnou rukou.


5 názorů

Janina6
před 3 měsíci
Dát tip kuba.49vojenciak

No jo, rychle někdy není nejlepší cesta. Ale rozumím ti. 


kuba.49vojenciak
před 3 měsíci
Dát tip Janina6

Tohle je vykoupení za fuckup s knihou 


Gora
před 3 měsíci
Dát tip kuba.49vojenciak

Schieleho obraz si vyhledám, pokud je v krumlovské galerii:-).


Janina6
před 3 měsíci
Dát tip kuba.49vojenciak, K3

Jazz bych mnohem radši hrála (přidala se s improvizací) než poslouchala, mám pocit, že nejsilnější je naživo. Být při tom, když hudba vzniká, ideálně se na ní podílet. Pěkný text, působivý, ráda jsem četla.


K3
před 3 měsíci
Dát tip Janina6, kuba.49vojenciak

Kdepak Parker, to byl je a bude vzor napříč hudebním sektrem všech saxofonistů. Skvělá hudební momentka.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru