Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ivan

24. 07. 2024
10
6
115
Autor
Benetka

Inspirace: Až na dno by kvaj

 

https://www.youtube.com/watch?v=qaxPj1rqntY&ab_channel=LadyGaga-Topic

 

 

Když jsem se jakožto sedumnáctiletý zapojil do výrobního procesu ve firmě která se jmenovala Jižní Morava on už tam byl. Ivan. Dělal na nás cucáky ramena jakože on je king. Dlouhé umaštěné vlasy a bíbr. Sexuální maniak. Vše v jeho životě se točilo kolem prcání. Teda skoro vše. Taky byl... Je gambler. Rychle jsem jej prokoukl že ani zdaleka není tím králem kterým se dělá. Inteligencí spíše blíže dětem. Po výplatě první kroky vedly vždy do hospody U Fizíra kde ji zpravidla celou prohrál. A pak si půjčoval aby vůbec měl za co žít. Nicméně co se mu dařilo více než hra bylo oblbování ženských. A tak se stalo že nakonec jedné taky udělal dceru. Vzali se a udělali si ještě jednu. No... Já vás ženy vůbec nechápu. Vybíráte si grázly opilce budižkničemi a ještě se třeba necháte mlátit. A na nás hodné milé obětavé milující zvysoka se.. Kašlete. No co už. 

Osud tomu chtěl že jsme pak začali bydlet ve stejném domě. Ivan s rodinou a já. Jeho žena sice nebyla žádná krasavice ale jinak docela v pohodě baba. Často jsme si povídali. Postupně jí docházelo s kým že to vlastně žije a že to tak dál nejde. Žili pak sice ještě v jednom bytě ale již každý sám za sebe. A ten blb Ivan se ještě chlubil že i když on peníze nemá tak jeho žena ano a když koupila dětem máslo tak... Já jsem jim ho ukradl! Smál se. Ubožák.

A bylo hůř. Na místo karet přišly "výherní" automaty. Ivan tam nechal nejen výplatu ale i peníze co si půjčil. A to byl problém. Žena s dětma se odstěhovala a on vyměnil byt 3+1 se sousedama za 2+1 + doplatek. Který použil na splacení dluhů a další hraní. Potom vyměnil 2+1 za 1+1 + doplatek a viz výše. Nakonec prodal a promrhal 1+1 a neměl nic. Sedával na lavičce na pěší zóně u parku před Břeclavským nádražím a byl rád že je rád...

Vlastně... Pořád jej vídám. Už mu bude 70. Shrbený šedivý muž s nepřítomným výrazem v očích. Odrbané manšestráky a sepraná flanelová košile. Jednou jsem se s ním dokonce i zastavil na pár slov. Dcery o mě nemají zájem řekl mi. Kdo ví asi tak proč?


6 názorů

Zeanddrich E.
před měsícem
Dát tip Gora, Benetka

.... .

No jo, Slávku :), holky si nás, nejhodnější tiché pracovité poctivé a svědomité kluky vybírají většinou až ve druhém kole, když se spálí... :) (někdy ovšem také až ve třetím, čtvrtém, etc.... )


Gora
před měsícem
Dát tip Benetka

Měnil a měnil, až vyměnil...

dobře, Bene...


Benetka
před měsícem
Dát tip dadadik

ARU: Krev potažmo. Spíše geny no. Jenže to se on nikdy nedozví. A dobře mu tak...


Aru
před měsícem
Dát tip Benetka, Zeanddrich E.

a přesto přese všechno jak žil, tak jeho krev pokračuje v jeho dcerách dál, i to je jaksi (svým způsobem životní) úspěch(?) :))


Kočkodan
před měsícem
Dát tip Benetka

Když se srovnávám s Ivanem, tak mi roste hřebínek, jaký jsem vlastně paša... pardon, samozřejmě pašák.


Norsko 1
před měsícem
Dát tip toot, Benetka

O+0, toť řešení 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru