Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Anarchisti

18. 08. 2024
3
6
75

Ježíš i Satan byli anarchisti, ale anarchisti s různými definicemi svobody, a jejich definice ohýbaly a tvarovaly duše uvnitř částečně hmotných těl, transformovaly rohatou duši do obrovského hada, co se plazí prachem a nejmocnější sloni se před ní třesou hrůzou, a duši obalenou svatozáří a leskem do vrabce, který poletuje v posvátném větru a musí uhýbat sokolům, tlapám tygrů a čelistem krokodýlů, oba byli anarchisti s různými definicemi svobody a jejich definice tvořily kostru éterických těl, tvořily jejich podstatu, rozdělovali je do táborů dobra a zla, postavily vlajky a navlékly brnění. Satanova definice spočívá v možnosti udělat cokoliv bez ohledu na jiné cokoliv, bez ohledu na život a smrt, bolest a rozkoš, spočívala v chaotické síle, která ničí království a ničemné diktatury. Ježíšova definice stála na možnosti rozhodnout se dle vlastních pravidel, vlastní morálky a vidění dobra, byla stvořena z hlasů uvnitř hlavy, které nám pomáhají pochopit základní principy světla. Satan i Ježíš byli anarchisti.


6 názorů

Janina6
před 4 týdny
Dát tip

Nevím. Necítím se v téhle oblasti dost vzdělaná, abych mohla zasvěceně diskutovat o tom, jestli Ježíš, natož Satan, byli anarchisté. Z toho, co vím o anarchismu, tuším, že jeho základní myšlenkou je absolutní svoboda jedince a společnost by měla fungovat jaksi "samovolně", bez řízení, bez nadřazených a podřazených vztahů. Už tahle představa se podle mě bije s poučkami z Bible. Bůh je přece totálně nadřazený a svoboda jeho "oveček" je docela legrační iluze. Máš svobodnou vůli, abys dělal, co ti přikazuju, jinak běda tobě. A co teprve církev a všechno, čím zasahuje do života člověka... Jinak, napsané je to hezky, když to budu brát jako poetické vyjádření.


Gora
před 4 týdny
Dát tip kuba.49vojenciak

Dobré zamýšlení se...

oprav si:  jejich definice tvořily kostru éterických těl, tvořily jejich podstatu, rozdělovaly je do táborů dobra a zla, postavily vlajky a navlékly brnění.

+pomáhají pochopit záhladní principy  - základní


K3
před 4 týdny
Dát tip kuba.49vojenciak

Kdo z nich byl dřív? S tím že byli anarchisti souhlasím. Asi museli být. A museli být oba hodně charismatičtí aby za nimi šly davy. Nevím ale zda podstatu dobra a zla lze odvádět od nich. Zda si to neidealizujeme. Je to stejně zvláštní, u Ježíše si myslíme že byl absolutně dobrý, ale co víme o Satanovi? Vždyť dobro a zlo má každý z nás, takže i Satan nemusel být absolutně zlý a Ježíš absolutně dobrý. Navíc dobro a zlo bylo od pradávna... Dokážeme si všechno přikrášlit k obrazu svému... Zajímavá úvaha. Asi tu bude mít ohlas.


Norsko 1
před 4 týdny
Dát tip

To víš, když jsi kandidát, musíš všemu rozumět


Jak se od Ježíše, Satana a otázky definice svobody dostaneš k politice? To je ohromný mentální veletoč. Na pouti by za něj mohli vybírat klidně dvě stovky, ta jízda za to musí stát. 


Norsko 1
před 4 týdny
Dát tip

Je Fiala skrytý anarchista ? Narcis, a bývalý punker ?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru