Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Země Krakonošova

25. 08. 2024
9
8
100
Autor
Aru

Nejvyšší horou Čech, Čechstva a Krakonoš vůbec je Krakonošák. Mnoho nejen přespolních, ale i domácích se mylně domnívá, že nejvyšší horou Krakonoš je Sněžka, to by se Krakonoše, jak se správně píší a vyslovují nejmenovaly Krakonoše, ale Sněžkovice. Nejvyšší hora Krakonoš Krakonošák je vysoká 2 654,5 metrů.
Krakonošák je trvale zahalen mlhou v permanentní levitaci nad Sněžkou. Zároveň je sídlem Krakonošova, který má domek na vrcholu Krakonošáku a tím je jediným a nezpochybnitelným vládcem celých Krakonoš.

V roce 1974, tehdy ještě uvědomělá ČST uvedla na televizní obrazovky dokument zaměřující se na Krakonoše a po léta ho opakovala s rafinovanými změnami kolem sedmé večerní. Tato dokumentární série ukazovala zlé a nepřející Čechy, kteří věřili ve své mylné víře, že Sněžka je nejvyšší horou Krakonoš, zatímco neustále utlačovali Krakonošský lid, ale sám Krakonoš je vždy ochránil. Na konci dvacátého dílu (v titulcích) se pak z Čechů unavený Krakonoš odebral k odpočinku na vrchol Krakonošáku, kde ho lze zastihnout dodnes a kde přebírá o vánocích veškerou poštu, kterou české děti adresují !mylně! jakémusi českému Ježíškovi, pro kterého se pravidelně o vánocích pořádají vánoční hry za jejímž účelem se matkám kradou nebohá nemluvňata, jen pro pobavení diváctva. Uznejte jak ti Češi jsou strašní!

Krakonoše zároveň nikdy nebyly dobyty, ani Germáni ve 38., ani Sověti v 68. nebyli schopni levitující Krakonošák najít, ani ho přes neproniknutelnou mlhu spatřit.

Dnes kdy si Češi uzurpují takřka celé Krakonoše výhradně pro sebe (až na část která náleží polské orlici na karmazínovém štítu) a kdy na Sněžku vede lanovka a z polské strany dokonce silnice, jsou Češi pevně rozhodnuti v době blízké budoucí postavit v rámci dobrých česko-polských vztahů na Sněžku osmiproudovou dálnici, neboť podle nezávislého průzkumu bylo zjištěno, že Češi nebezpečně tloustnou a i tak směšná a malá hora, jakou Sněžka je, stává se pro většinu Čechů zcela nedostupnou.

Dálnice povede přímo z Prahy na Sněžku a ze Sněžky do Warszawy. Nad celou dálnicí bude obří konstrukce na které budou jezdit zavěšené vlaky a exkluzivně budou po celé trase vystaveny betonové zdi až do výše vlaků. Největší Exkluzivitou tohoto vlaku však budou skleněné podlahy s výhledem na dálnici pod vlakem, aby cestující nebyli ochuzeni o koukání se z vlaku.

Ani přes tento zoufalý pokus na Krakonošák stále nevede jediná silnice, ani lanovka, poutníci si stále mohou užívat okolní panenskou přírodu zahalenou do neproniknutelné mlhy, jak již bylo řečeno a na vrcholu Krakonošáku dokonce pohovořit se samotným Krakonošem.


8 názorů

Aru
před 3 týdny
Dát tip toot, emme

jo jo emme, Písmák neumí smajlíky, zobrazí, ale neuloží se to nikam. díky tomu prohrává a není relevatní vůči Facebooku


Aru
před 3 týdny
Dát tip toot

díky všem za čtení, tentokrát to nebyl tak divoký humor, tak snad příště ;)


dadadik
před 3 týdny
Dát tip

:)


emme
před 3 týdny
Dát tip toot

...aha, psal jsem, psal jsem a nakonec strčil jedno emodži. Sice se to uložilo, ale nikde to není.

No zkrátka, že Krakonoš není Krko-noš, ale Peterka a tím je to všechno jinak... chechtající se smajlík.


Janina6
před 3 týdny
Dát tip Gora, Aru

Bezva :) Ze zeměpisu jsem párkrát dostala i pětku, jak jsme měli přísnou učitelku, ale tohle nám tedy neřekla!


8hanka
před 3 týdny
Dát tip

Som presvedčená, že diaĺnicu budete mať skor ako my do Košíc dlhé roky sĺubovanú...a chcem sa odviesť vlakom až tam...kde jen ptáci mohou.   


Kočkodan
před 3 týdny
Dát tip Aru

Tři roky po uvedení onoho televizního dokumentu jsem maturoval ze zeměpisu, ale na Krakonoše naštěstí řeč nepřišla.


Alegna
před 3 týdny
Dát tip Aru, toot, Janina6

No jo, to dává smysl, jinak by to nebyl Krakonoš, ale Krkonoš 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru