Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Thalassophobia

27. 09. 2024
6
10
99
Autor
Madu

svou vlastní rukou mávám si jak ve snu

hlubina chladem mi olízne břicho

to šeptání, ne ticho

 

vitráž je rozbitá iluze vzduchu

barevné rybky se zvědavé blíží

chlad volá, tma tíží

 

pomezí světů na hladině děsu

do propasti zve mě, tělo mi svírá

já křičím, tma zírá

 


10 názorů

Norsko 1
před 3 týdny
Dát tip

Zírám též


Janina6
před 3 týdny
Dát tip

Aha, korálový útes, tak to je určitě něco jiného než moje oblíbené pozvolné řecké břehy. Ale zato těch druhů rybiček tam musíš mít, závidím ;) Užívej si to, čas strašně chvátá, když se děje něco pěkného. 


Madu
před 4 týdny
Dát tip Benetka, Janina6

Janina6, šnorchlování mi zachránilo rozum. Ale udělali jsme tu chybu, že jsme nevzali ploutve a tím jsem přišla o nějaký pocit jistoty, že udělám dvě tempa a jsem o pět metrů dál.

Dokud se mi dařilo na to nemyslet, tak to bylo včera úžasný, jak plavat v akváriu. Fakt desítky nádherných barevných ryb. Ale abys tomu rozuměla- já ani neplavu do velké hloubky, jsme na kraji útesu s hromadou korálů a stejně mě svírá strach z toho co vidím vedle sebe a to je to hloubka třeba jen sedm metrů.


Janina6
před 4 týdny
Dát tip Benetka

A umíš koukat pod hladinu (třeba s brýlemi a šnorchlem)? Pak totiž vidíš, co je pod tebou, aspoň do určité hloubky, a třeba rybičky se tak pozorují úžasně... Co jsem zaćala šnorchlovat, mnohem víc mě plavání v moři baví. A do velké hloubky tě přece nic nenutí... často se s mužem plácáme pár metrů od břehu, protože právě tam je rybích hejn nejvíc, říkáme tomu rybí polívka... ;)  Ale chápu, že je to asi věc nátury. Já ani nevím proč, moři odjakživa důvěřuju, miluju ho. Pokud udělám velkou kravinu, jako třeba že přecením své síly, tak mi může ublížit, ale jinak ho beru za přítele... Dík za hezkou báseň.


Madu
před 4 týdny
Dát tip Gora, Janina6, Benetka

Gora, bohužel v tomto případě píšu ze života. Zrovna jsme s rodinou u moře a večer jsem napsala tohle, abych to ze sebe trochu dostala.

Plavat umím dobře, ale bojím se té hlubiny, toho, jak tam nevidím. Dělá se mi fyzicky špatně, když jen pomyslím na tu masu vody.


Madu
před 4 týdny
Dát tip

Jan Sova, díky.


Slavazaba
před 4 týdny
Dát tip

Dávám typ, ale nevím, jak se mi tam dostalo těch 66943 měsíců. Zdravím. 


Slavazaba
před 4 týdny
Dát tip

Barevné rybky se zvědavě blíží, působivá báseň. 


Gora
před 4 týdny
Dát tip Janina6

Specifická fobie, zajímavá báseň.

Jako malá jsem se topila, ale obavu z vody nemám, naopak.


Jan Sova
před 4 týdny
Dát tip

tip "vitráž je rozbitá iluze vzduchu"


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru