Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak jsou na tom vesnice v Jeseníkách?

04. 10. 2024
7
8
97
Autor
Jamardi

Že tam byly povodně, každý ví. Ale další pravda je, že se do odlehlých vesnic nerado jezdí. To už jsou dlouholeté zkušenosti. Že je tento problém i nyní, mně potvrdilo toto video:

https://www.youtube.com/watch?v=wgVzHn7NW6w

Moc bych si přála, aby domy vysušili a přes zimu už žádné jiné nespadly, nemuseli je bourat.


8 názorů

Je to neštěstí. Každá pomoc je pak dobrá. Ještě, že máme i takové politiky - hrdiny, kteří to vše sledovali u počítače. 


Jamardi
před 2 týdny
Dát tip Benetka

Kdyby tam jela armáda, byla bych ráda. V Krnově byli žáci policejní akademie. Možná za to může nedobrý zvyk v komunikaci, kdy se očekává hysterické jednání, promluva s patosem v hlase nebo alespoň nějaké přehánění, aby bylo uvěřitelné, že člověk něco potřebuje. Moje babička bydlela v Jindřichově ve Slezku a měla vždy velké potíže, aby přijel opravář. Pak se snažila všechno pokud možno opravovat sama a dopředu si schovávala různé součástky, kdyby se k něčemu hodily. Člověk pak získá až moc velkou hrdost na svou samostatnost. Když se kdysi přidělovali pomůcky školám, dělalo se to tak, že se jim dala vždy polovina toho, o co si řekli. Je to na hlavu, ale bylo to tak. Někdo na to přišel, pak to někteří věděli a žádali o dvojnásobné množství, aby dostali to, co potřebovali. A dostali. Je to strašné, ale někteří jsou zvyklí na takový způsob komunikace.


dadadik
před 2 týdny
Dát tip

Já myslím, že armáda snad už taky funguje


dadadik
před 2 týdny
Dát tip Jamardi

Strašlivý,,, nejhorší, že zas prší....

aspoň peníze posílat


Benetka
před 3 týdny
Dát tip Jamardi, Alegna, Gora

To je tak neuvěřitelně depresivní... Soucítím tam s těma lidma se všema. Rád bych i pomohl ale jsem totálně nefunkční no... 

Nejhorší asi je že už bude brzo zima a dělej pak něco prostě že... To je třeba rozdíl mezi tady Hruškama. Tornádo bylo v červnu a tak bylo teplo a spousta času do zimy něco udělat. A i dobrovolníků tu bylo mraky.

 


8hanka
před 3 týdny
Dát tip Benetka, Jamardi, Gora

nechápem, prečo tam nemôže na pomoc nastúpiť armáda... veľa šikovných chlapov, techniky, ktorá by bola konečne zmysluplne využitá. Je mi hrozne ľúto, čo sa udialo na Morave aj u nás napr. v Devíne. Politikom neverím, prišli sa ukázať, urobili sa fotky, reportáž a...čo viac ukázali? Odtieklo niečo z ich súkromných účtov na pomoc? Vyhrnuli si rukávy a pomohli naložiť aspoň jedno nákladné auto? Len plno kecov a čo teraz... je mi z toho smutno... 


Gora
před 3 týdny
Dát tip

opr. lidé SE dávají...


Gora
před 3 týdny
Dát tip 8hanka, Benetka, Jamardi

Jarmilo, je to skvělý, ale dost bezútěšný dokument. Hasiči ze všech sil pracovali a pracují, lidé dávají po povodních psychicky dohromady a vysoušejí své vyklizené domovy, ale je to běh na dlouhou trať. Díky za důležitý příspěvek, snadno se na všechny strasti zapomíná, když v tom člověk přímo nežije. Zdá se mi, že se na lidstvo žene víc pohrom, než si dokázali ještě nedávno představit.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru