Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zírání je obtěžování

08. 10. 2024
8
13
88
Autor
Aru

Každý kdo snad jednou v životě jel i z té nejzapadlejší vesnice autobusem, či vlakem, nebo dokonce sdílel proti své vůli vozový prostor s jinými lidmi v MHD, které jednak nezná a jednak se tito neznámí cizinci obtěžují jezdit s ostatními zažil sexuální obtěžování.

Situace je natolik vážná, že 35 let od revoluce se tímto problémem začal zabývat spolek Konsent ve spolupráci s ROPIDem projektem: Zírání je obtěžování.
Je naprosto holým faktem, že slušný člověk jde do prostoru, kde se nacházejí potenciální zvrhlící a notoričtí sexuální devianti jen v krajní nouzi, např. za každodenním vydělkem peněz na burze, nebo osobní limuzínou do poslanecké sněmovny, či jako zvrhlík a sexuální deviant k soudu právě přes MHD.

Začíná to zíráním. 
Ucítili jste na sobě např. něčí pohled, aniž by se daný zvrhlík dovolil se na vás podívat? Pak se jedná o sexuální obtěžování a takový deviant patří za mříže, mezi ostatní sexuální delikventy.
A jak tedy předejít tomu, aby se i z vás nestal sexuální predátor? Je to jednoduché.
1. Nikdy s nikým nenavazujte oční kontakt - Lidé nastupují do dopravních prostředků aby někam dojeli, ne aby čelili nucenému náporu vašich očí.
2. Nikdy se na nikoho nedívejte - V dopravních prostředcích jsou k tomu zřízena okna. Je tolik moderních staveb, která jsou stavěna jenom pro vaši potěchu k dívání.
3. Nikdy nikoho neoslovujte - Ostatní lidé mají plno svých starostí, natož aby poslouchali slova sexuálních zvrhlíků, kteří na ně nejdříve zírali, pak navázali oční kontakt a nakonec dokonce začali na ostatní proti jejich vůli mluvit. Pokud už máte nutkavou potřebu někoho oslovovat je tu bezpočet sociálních sítí, kde lze konzumovat bezobsažný obsah ve velkém.
4. Dodržujte osobní zónu - Osobní zóna je zóna kterou každý člověk považuje za osobní zónu. Nikdy druhému do jeho zóny nevstupujte před tím než se zeptáte, ale před tím nezapomeňte se zeptat, zda-li ho můžete oslovit. Samozřejmostí je podání písemné (nebo v nejhorším elektronické podobě) žádosti o oslovení před tím, než k oslovení dojde.


13 názorů

K3
před 5 dny
Dát tip

Když jsem byl ženskou tak mi to vadilo, ale to už je dávno. Od té doby se dívám jen z okna:-). Vtipný fejeton na choulostivé téma.


Marian67
před 2 týdny
Dát tip Aru

vidím to stejně...co se děje, děje se z nějakého důvodu, a my se buď obohatíme nebo zůstaneme stejní...díky za souznění


Aru
před 2 týdny
Dát tip Marian67

záleží z jakého úhlu se na to díváš Mariane, slabí se krčí tam kde silní znovu a znovu z bahna povstávají, jen ti co mají vize přežijí, budou dominovat a chlubit se vítězstvím :D

co je svět světem vždy to tak bylo a vždy to tak bude, že ti co se sjednotili vydrželi mnoho a pokud prohrajeme v tomto životě, setkáme se v tom příštím, tak je to zařízené ;)


Marian67
před 2 týdny
Dát tip

obávám se, Aru, že situace je mnohem horší


Aru
před 2 týdny
Dát tip

název je ale Kočkodane na dané téma učelový, zajímá mě zda se to propíše internetem na stejnojmenné články odjinud ;)


Kočkodan
před 2 týdny
Dát tip Aru

Tak jsem si přečetl Zírání je obtěžování a jenom zírám... ;-)


Aru
před 2 týdny
Dát tip

Bene, jedině satira/ironie, do ulic nikdo nepůjde, není víra, že by lidi mohli sami něco změnit, ne všude, ale tam kde to je, spád je a to je samo ironií o to větší :D

on ten katolík věděl, že lidi si bez víry ani nevyklepou rohožku před domem :))


Aru
před 2 týdny
Dát tip

nevím, nevím Mariane, k té naší kotlince se sbíhá několik událostí najednou a je otázkou v jaký že to provaz se jednotlivá vlákna spletou, výsledný obraz nemusí být až tak strašný, ale některé výhledy jsou děsivé, pokud na ně dojde. co je ale vidět, že hodně lidí, kteří mají zlé úmysly, nebo jednají ve zlém úmyslu jsou financováni ze zahraničí, nebo a to se děje už 35 let jsou pouštěny domácí majetky buď prodejem do zahraničí, nebo se nechají ze zahraničí spravovat


Benetka
před 2 týdny
Dát tip Aru, gabi tá istá, Gora

MTD Mám Takový Dojem že jebnutých lidí je už tolik až to začíná být společenská norma. Alespoň se nám normálním snaží takto to vnutit. Ale jak se proti tomu bránit... Potažmo kam ten svět spěje?


Marian67
před 2 týdny
Dát tip

úchylný progresivismus strany na pádové křivce...za pár let si lidi budou mnout čelo, když si budou chtít vzpomenout na jména těch divných spratků, co křičeli po změnách a shořeli jak papír


Aru
před 2 týdny
Dát tip Benetka

ahoj Evži, díky moc, projekt je skutečný i s veřejnou reklamou v Praze, fejeton pak dává návod pro lidi se sociální fóbií :)


Evženie Brambůrková
před 2 týdny
Dát tip Aru, Benetka, gabi tá istá, Gora

Budu si to pamatovat a už nikdy nepojedu s nějakými zvrhlíky v MHD. Raději se nasoukám do své limuzíny a dojedu si na nákup. Tak jsou zvrhlíci sice také, ale většinou jim mohu vynadat, když se chtějí seznamovat zarytím vozíku do mého pozadí. A to bolí, jelikož jsem samá kost. :-)))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru