Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

-

11. 10. 2024
5
7
83
Autor
Aru

Ve věčných samotách bloudí touhy s nocí jdou. Neznámé lidem jsou, těm září jejich cit po cestách. Odedávna ty světy křehnou, jednou za tisíc sluncí znají své správce.
Na cestách skon a malomyslnost. Kraluje potomkům obrů jazyk planý s myslí malátnou, nikam jde, víc nepotřebuje.
Ve věčných samotách hvězdy hasnou, tratí čas. Jen voda věrně opakuje co k nápodobě nápovědou je.


7 názorů

Rajmund
před 4 dny
Dát tip

Ty určitě digitalizaci nikam nezavádíš


Aru
před týdnem
Dát tip

je otázka co je to člověk a co je Země, v oficiálních obrazech pro veřejnost je až příliš mnoho lží, když se lže v jedné oblasti, proč by tím nemohli být stiženy i další a dlouhodobě, že už se pomalu neví proč to tak je, ostatně je lidem snažší tvrdit, že toto je ta nejvyspělejší civilizace a že vývoj má vzestupnou křivku, než ukazovat už dětem sestupnou křivku vývoje, teorie o opicích a o samovybuchujícím vesmíru v lidech snadno vzbudí dojem, že oni jsou tím nejlepším článkem ve vývoji :)


Janina6
před týdnem
Dát tip Aru

Byl by to způsob, jak se všichni vejít na Zemi ;)


Aru
před týdnem
Dát tip Janina6

došlo mi to nedávno Jani, že mezi mýtickými bohy a nějakými posledními obry je přímé měřítko, z pohledu člověka, který třeba bude žít 70 let je někdo, který je navíc i vysoký a bude třeba žít 700 let bude takovou optikou nazýván bohem a vem si jak žili třeba ti řečtí bohové, oni sami degenerovali až nezbyl nikdo z nich, respektive nikdo jejich vlastností a schopností, i když v lidech prostě další spirituální schopností spí, ne že nejsou vůbec :)

došlo k něčemu, kdy ve světě určitých forem proběhla docela rychlá miniaturizace živočišné i rostliné říše, ale nějaká vrstva lidí (a nějaké zbytky z fauny a flóry) - obrů tomu nepodlehli s ostatní vrstvou lidí, ale dokázali ještě nějakou dobu vzdorovat, ve všech mýtech se to ale třeba i polobohy jenom hemží, takže i oni byli odsouzeni k zániku, následně se proces miniaturizace zpomalil, ne že by se úplně zastavil, ale umím si představit, že určitý nějaký druh krize by to mohl znovu odstartovat ve velkém a život by vzal na sebe ještě menší formy, to už bychom se dostali rovnou někam mezi trpaslíky :D


Janina6
před týdnem
Dát tip Aru

To je pozoruhodná teorie s těmi obry. Nadchla mě.


Aru
před týdnem
Dát tip Gora, Janina6

je pravda že se to nepsalo zrovna nejlíp, jinak v každém dobrém příběhu je minimálně zmíňka o obrech, nebo tím daný příběh začíná, např. epos o Gilgamešovi, nebo severská Edda a já osobně se domnívám, že archeologům unikl na veřejnost přímý potomek obrů - nendrtálec, který nejenom že měl robustnější tělo, což by se dalo ještě vysvětlit nějakou obskurní teorií, ale měl i větší i větší mozkovnu než dnešní lidé, ale jinak už byl stižen miniaturizací, ačkoli stále nesl znaky svých předků.

oficiálně se pak tvrdí, že mozkovna současných lidí se několik tisíc let zmenšuje, tím je nepřímo řečeno, že potomky lidí nebyli žádné opice, nebo ne minimálně v té časové posloupnosti, která je přijata, ale je neustále aktualizována a předělávana, ale že to byli obři a ono zmenšení jiz proběhlo, ostatně ona miniaturizace je do očí bijící s tím co se nachází za vymřelé druhy a s tím co žije dnes


Janina6
před týdnem
Dát tip Aru, Gora

To mi zní jako prolog... asi k nějaké fantasy.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru