Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mladík masturboval před studentkami

13. 10. 2024
9
7
107

říjen 2024

„Už přivezli noviny,“ prohodila máma, když mému postiženému bratrovi vyměňovala pleny.

Z jakéhosi rozmaru jsem se toho sobotního rána hned nabídl, že pro denní tisk dojdu, přestože mě příšerně bolela hlava.

Vyšel jsem na dvůr a odtud na rozsáhlé travnaté prostranství před naším domem, kde se po starodávném způsobu říká „na drahách“, kteréžto pomístní jméno kdysi označovalo obecní pastvinu.

Cestou od schránky nacházející se asi v polovině „drah“, pod sloupem vysokého napětí, jsem si prohlížel s ledabylým zájmem obsah právě doručeného plátku.

Zaujal mě článek nadepsaný: MLADÍK MASTURBOVAL PŘED STUDENTKAMI.

Zatímco jsem sloupek zběžně přelétl očima jako politik v helikoptéře zaplavenou vesnici, dospěl jsem k názoru, že mladík, o kterém se zde píše, to nemá v hlavě úplně v pořádku. Podle novinové zprávy se totiž u volyňské tvrze prohlásil za Dia a chtěl pak po všech dívkách, které se mu namanuly do cesty, aby se s ním milovaly.

Přestože tuto žádost podpořil ukázkou svého „nádobíčka“, u žádné z procházejících středoškolaček nedosáhl úspěchu. Pomyslel jsem si: dokonalý dacan.

 

Náhle zjišťuji, že s novinami přišel i dopis se zeleným pruhem. Divím se, kde se v nich vzal. Podobné listy přece nechodí „jen tak“, bývají adresovány do „vlastních rukou výhradně jen adresáta“ a nyní jeden takový nacházím volně založený v regionálním Deníku.

Hlavou mi bleskne myšlenka, že ten dopis je určitě adresovaný mému otci, místnímu vesnickému idiotovi se spoustou dluhů, exekucí a jiných malérů. I když táta s námi v té době už mnoho let nebydlel, měl u nás stále trvalou adresu. Prohlédnu si tedy obálku lépe: ne, ten dopis je nadepsaný mým jménem!

Vidím mámu, jak mi jde vstříc, a proto úřední psaní rychle schovám do kapsy. Předám jí noviny a uklidím se do svého vlhkého pokoje, který kdysi býval prasečím chlívkem.

Když roztrhnu obálku, zjistím, že jsem obžalovaný z rouhání a svatokrádeže: prý jsem se u volyňské tvrze prohlásil Diem, nejvyšším z olympských bohů. Navíc mě žalují za obnažování a sexuální obtěžování studentek, které jsou zde jako poškozené i vypsány jmény. Vesměs se jedná o moje někdejší spolužačky ze strakonického gymplu.

 

Snažím se rozpomenout, jak k tomu došlo, ale v té chvíli si vůbec nejsem schopen vybavit průběh svého krátkého dosavadního života.

V hlavě se mi rojí jen nejasné myšlenky a podivně odcizené vzpomínky. Snad jsem kdysi býval pastevcem koz v oblasti řeckého Olympu, nebo jsem možná pásával ovce u nás v Kakovicích u opuštěného stavení, kterému jsme říkali „Kopencovina“. Bez úspěchu jsem se tehdy snažíval, aby ovce patřící mému otci neutíkaly až k rybníku.

Vybavuje se mi taky vzpomínka na to, jak jsem číhal v posedu u silničky dolů do Nišovic, zatímco Jakub s mámou jeli kolem na na nákup do Volyně.

Snad jsem taky stoupal po nějakých chatrných točitých schodech...

Ohlédl jsem se zpátky za svým životem a s hrůzou si uvědomil, že jediné, na co si jasně vzpomínám, je nezkrotné nadšení, se kterým jsem ve Volyni u tvrze pokřikoval na své spolužačky: „Já jsem Zeus! Já jsem Zeus!“ Zároveň s pokřikem jsem marně třepal svým odhaleným přirozením.

 


7 názorů

Rajmund
před týdnem
Dát tip

Vlastně to je o ničem


CHT
před týdnem
Dát tip Zajíc Březňák

Máme tunato odborníka. Ale já si myslím, ženatom není nic špatnýho. Že ventiluješ-li přeci přetlatk představami představce, není to vykonání aktu. Chirurgové z dovozu taktéž nakonec neoperovali a tak Ústní soud ČR nekonal.


Janina6
před týdnem
Dát tip Zajíc Březňák, IvaSu

Zajíci, ale smích byl jen polovinou mojí reakce. Tu existenciální nejistotu jsem vnímala velmi silně.


Gora
před týdnem
Dát tip Zajíc Březňák

Opravdu, tento žánr ti sedne, Zajíci. 


Zajíc Březňák
před týdnem
Dát tip Janina6

Děkuji čtenářům!

Janino, jsem rád, že ses tomu zasmála. Nebylo to sice úplně myšleno pro zasmání, ale interpretaci se meze nekladou...

Lastgaspe, vážím si tvého zamyšlení nad mým textem. Pojal jsi to trochu jako lékař. Snažil jsem se spíše o vystižení jakési existenciální nejistoty, ale bůhví, zda jsem se svému záměru aspoň trošku přiblížil... Jak už jsem napsal Janině: interpretaci se meze nekladou!


lastgasp
před týdnem
Dát tip Zajíc Březňák

Jedinečné experimentální miniatuře se lze opravdu zasmát. Výborně popisuje stav výpadku paměti při zvýšené zapomnětlivosti. Uvedený příklad se může dotýkat podle autoanamnézy typickým ovlivněním synergií užívaných léků, antocholinenergetik, antihistaminik, léků na reflux nabo na léčenídepresí.. Zvláště stav distresu vede ke snížení koncentrace, častějšímu zapomínání a roztržitosti. Náznaky choroby nebo její průběh zde může ovlivňovat i vztah s jeho otcem a prostředím. Miniatura je vhodným námětem na román nebo novelu. 


Janina6
před týdnem
Dát tip Alegna, Aru, Zajíc Březňák

To je prostě... skvělé. Chechtám se tomu, zatímco mě trochu mrazí z veliké nejistoty našeho života.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru