Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nikdykde 90.

10. 08. 2023
6
5
150
Autor
Benetka

Zítra to bude týden co jsem Ti POPRVÉ A NAHLAS řekl:

MILÁČKU.

V práci nám toho příliš moc nefunguje a Ty jsi ve čtvrtek 3.8. odpoledne povedala:

Dúfam že to zajtra pôjde. Budem sa modliť.

No a 4.8. to prosto neišlo. 

A majiťel vám dal nútenú dovolenku. Prišla si mi to oznámiť ale ja už som to dávno vediel. A hovorím Ti:

MÁLO JSI SE MODLILA.

MILÁČKU!

Eh.

Nevím vlastně jestli sis toho vůbec všimla že.... :D

 

https://www.youtube.com/watch?v=h4hvix14NBA&ab_channel=LucieVEVO

Neustále se toho děje kolem a okolo spousta spoustu spousty. A já nějak poslední dobou nemám energii. Je sice hezké že mám rád když prší ale jen Sluníčko dobíjí mé baterky. Předevčírem přijel ve čtyři domů a říká si: Jsem utahaný až xmrti. A tak jenom se tak na chviličku natáhnu a... A zavřel oči. A otevřel oči a na budíku bylo půl sedmé. Prostě jenom tak si usnul na dvě a půl hodiny no... Potom trochu fungoval ale i tak šel brzo opět spát. A nad ránem se mu zdál sen kde byl spolu s Tebou. No... Poslední dobou se mu to takhle děje poměrně často.

Stojíme spolu u kola za kterým je zapřažena malá kárka. Na tom dvoukoláčku je velká bílá ředkev. Miri - mám na ňu naozaj veľkú chuť. Zoberiem si ju. Odcházíme a Ty si ředkev neseš s sebou. Je podvečer na ulicích svítí lampy. Najednou se z veřejných tlampačů ozve hlas: Hej! Vy! Co jste vzali tu kukuřici. Stůjte! Zastavíme se a za chvilku u nás zastaví kluk na kole a říká: Jo - vy máte ředkev. Já hledám ty co mají kukuřici. Tak naschle! A jede pryč...

Ráno Ti pak sen vyprávím a Ty se směješ. No a včera sice neusnul hned odpoledne ale stejně. Stejně unaven uléhal ku spánku již před osmou večer. Pak se probudil a děsně jej pálila žáha. Otevřel zarygrované okno a lapal po O2. Je to děs běs. Dva tři dny byly tropy kdy spal jak jej Pan stvořil a stejně se potil jako prase bo bylo na teploměru v pokoji 26. A včera odpoledne kouká a 18. Tsss!!! Teda. To jsou rozdíly. Vlastně skoro ze dne na den. A tak jak se dnes v noci o půl druhé probudil zase rychle okno zavíral neboť klepal kosu. Ve čtyři pak stále ještě vzhůru ale nakonec přeci Jensen přišel:

V zaměstnání se pořádají závody. Z bodu A do bodu B. Každý na tom svém. Je tam Jiří na skůtru pár lidí na kole a Ty na koloběžce. Já nezavodím páč hlídám kluky. Startér odpočítává začátek ale Jiří stejně vyrazí na trať dřív. Všichni to komentují: No jo! To je celý on! Ale pak už je oficiálně odstartováno a všichni se řítí do vrat. Jsme někde vysoko v nějakém domě. Spolu s kluky následujeme soutěžící a zjišťujeme že cesta dolů je vlastně kroutící se tobogán. Vypadneme dole kdes na ulici velkoměsta. Rozhlížíme se a všude je spousta ulic a uliček. Kluci se mě ptájí: Kudy jeli? A já říkám nevím. Ale nevadí! Vím kde je cíl a tam na všechny počkáme. Přijede první závodník. Pak dlouho nic a druhý. Opět dlouho nic a třetí. Potom někdo vykřikne: Jede Marťa! A skutečně. Celá uřícená projedeš cílem a já Ti řikám že jsi čtvrtá. Posmutníš a odpovíš: Doufala jsem že budu nejhůř třetí. Utěšuju Tě hladím a říkám že bramborová medajle je stejně nejkrásnější. Jako Ty. Nicméně se mi Tě nedaří ukonejšit...

Při dnešní cestě do zaměstnání Ti sen vyprávím a Ty s tím svým pohrdavým odfrknutím říkáš: To je přesný opak mého já. Hmmm... Jo možná jo. Vždyť sen je jen sen.

Říkáš mi: Nevadí Ti že musíš k vůli mě tak brzy vstávat?

Ty Moje Trdlo.

Nevadí.

Vždyť já jsem vlastně na světě pro Tebe.

Život bych za Tebe dal.

V zaměstnání nestíháš. Kolegyňka gyňka má dovču. Jezdíme spolu na šestou ráno. Což znamená že Tě vyzvedávám v 5:35 u domečku. Jsme oba utahaní unavení když v tom lepším případě skončíme o půl čtvrté odpoledne a v tom horším ve čtyři. Dnes ve čtyři. A jak na potvoru máme na železničním přejezdu za Kostickou váhou červenou. Od Břeclavi se řítí vlak. A Ty mi povídáš jak ses včera po příchodu domů mazlila s pejskem. A že jsi šťastná když on je šťastný. Červená stále blikala a já Ti povídám:

TAK TO MÁME STEJNĚ. PROTOŽE Já JSEM ŠŤASTNÝ KDYŽ Ty JSI ŠŤASTNÁ! 

Podíváš se na mne a odpovíš:

TO

JE 

TAK

NÁDHERNÉ !

 

No to bych řek´!

 

ANO JE. 

 

A nevím jestli jsem ti to už říkal ale_

 

 

MiLuJi Tě.

 

 

 

 


5 názorů

Janina6
před 10 měsíci
Dát tip

Ach jo. Mě by jen zajímalo, jestli jí to už došlo (jako že bych se vsadila, že ano)... 


Kočkodan
před 10 měsíci
Dát tip Zeanddrich E.

Mne docela překvapilo, že se premiéra vypuštění slůvka miláčku“ ze tvých rtů konala až 4. srpna l. P. 20ě3. Tak nějak automaticky jsem předpokládal, že k tomu došlo již mnohem dříve.


8hanka
před 10 měsíci
Dát tip Benetka, Zeanddrich E.

Zijes si svoj sen aj ked nespis...


Alegna
před 10 měsíci
Dát tip Benetka

To je nádherné :)


Evženie Brambůrková
před 10 měsíci
Dát tip Benetka, Alegna, Zeanddrich E.

Ty to umíš tak hezky napsat :-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru