Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Viktor

03. 05. 2024
7
6
122

Viktor patří k archetypu bipolárního šílence, který nutně nemusí trpět bipolární poruchou, jde o ten rozptyl emocí a proměny v náladě, a tenhle Viktor sedí v kavárně, kde bych si nemohl nic dovolit, ani za prodanou ledvinu, popíjí Sex na pláži a má pořádně vyšinutý výraz, dneska to rozjede ve velkém stylu, v tom stylu, který zvládne jen počínající alkoholik, alkoholik, co má ještě energii a vůli k frenetickému večírku, ti staří už nestojí o dobrodružství ani další historky, chtějí sedět na prdeli, popíjet a nic, takhle to končí. Ten jeho árijský obličej je podobou mých představ o andělech, andělech smutných a krásných, andělech šílených a nebezpečných, andělech umírajících za pochodu, a on nejspíš umře ve víru věcí, rychle a nekompromisně, protože takhle končí velký beatníci z Bagdádu i New Yorku i Poděbrad, všude končí stejně. V mezičase smrti bude pít a hulit a jezdit a šílet, bude žít, dokud mu nezkolabuje srdce nebo jiný orgán, a srdce uvnitř duše bude bít navždy, jako mrtvý bude jedním z přízraků velkého večírku, přízrakem nekonečné slasti, která uhasíná hořkým soustem. Zatím pořád sedíme, on usrkává a já se směju, takhle to má být.


6 názorů

J.Rose
před 2 týdny
Dát tip kuba.49vojenciak, Janina6, Gora

Docela působivé, ale to bude jistě i tím, že jsem někoho podobného měl tu čest poznat. Dokonce bych řekl, že velmi osobně. Už pár let tu není. V době, kdy jsem ho poznal patřil ještě mezi ty pařiče, byť se příliš nevzdaloval od domova. Jeho definitivní odchod je dodnes obestřen rouškou tajemství. 

Oceňuji „natlakovanost“ textu. Nevím jak lépe to vyjádřit. 


Janina6
před 2 týdny
Dát tip Alegna, kuba.49vojenciak, Gora

Tvůj způsob vidění je neobyčejný, to jsem chtěla říct. Dobře, že jsou lidi jako ty.


kuba.49vojenciak
před 2 týdny
Dát tip Janina6, Alegna, Gora

Moc děkuju za chválu. Je krásné vidět, že to co dělám za něco stojí.

Nejspíš v předurčení nevěřím, ale taky vím jak často se někomu povede z koloběhu závislosti dostat.

Nemyslím si, že lidi popisuju lepší než jsou, snažím se je zachytit podle pravdy, tak jak je vidím. Možná v tom je důvod proč vypadají ve slovech jako andělé a ve světle slunce pohasínají svatozáře. Asi v nich chci vidět dílo Boží 

 


Janina6
před 2 týdny
Dát tip lawenderr, Alegna, kuba.49vojenciak

Ty portréty, co kreslíš, jsou skvělé. Možná lepší než ti, co stáli modelem ;) Máš ten dar.

Věříš v předurčení? Že je nám něco "souzeno" a my s tím nic nenaděláme? Já pořád věřím na vzpouru. I když většinou prohrávám, ale to patří k věci...


Gora
před 2 týdny
Dát tip Janina6, Alegna, kuba.49vojenciak

Snad i rozumím, potkala jsem za život několik chlápků s vizáží cherubína, a vždycky je semlel alkohol. Dnes jsou k nepoznání.


Philogyny
před 2 týdny
Dát tip kuba.49vojenciak, Gora, Janina6, lawenderr, Alegna

Poslední dobou přemýšlím. Narodila jsem se a můžu si dělat, co chci já. Ne ostatní. Syn mi řekl, že je zemědělec a kdyby byla třetí světová válka, tak ho neodvedou. Nevím, kde to načetl. Přemýšlím nad tím, co ti kluci, co musí jít. Jako ti býci. Na porážku. Možná jsou tam i ti andělé...Nemám ráda červené známky. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru