Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Domovní balada

21. 11. 2003
1
0
1519
Autor
Vaneta

Malá úvaha o životě...

Domovní balada

  

Na kopci stojí dům.Prostě takový normální dům o několika patrech.

V přízemí je jedna velká místnost a v ní malá kolébka,kde spokojeně spinká malé miminko v nadýchané peřince.Klidně spí,blaženě oddychuje a legračně svírá pěstičky.V prvním patře je další pokoj.Tam si hraje malé děcko-roztomilý klučík,co má kukadla jako borůvky.Právě si staví stavebnici,která ho natolik zaujala,že mu z pusy vykukuje špička jazyku.Nad tímto patrem v další místnosti přebývá malý školáček potýkající se právě s písmenky,která mu zlobivá tužka v jeho ruce prostě nechce a nechce napsat tak,aby vypadala jako ta předtištěná v písance.V třetím podlaží žije brýlatý mladý muž,jenž je neustále obklopen kupou knih a snaží se z nich vytěžit veškeré jejich bohatství.A postupujeme výše-ve ,,čtyřce,, sídlí tatík ve středních letech.Je nadšený svou roztomilou rodinkou i svým zaměstnáním,

prostě je plně spokojený.Nad ním,tedy v pátém patře,se v houpacím křesle u krbových kamínek,usmívá starý muž.Jeho vlasy a vousy jsou bílé jak právě napadaná sněhová závěj.Celý ten dům končí šestým(nejvyšším)patrem.V něm je úplně hrobové ticho.Na první pohled by se mohlo zdát,že ona poslední místnost ja prázdná,ale není to pravda.Vedle postele-směrem k oknu-je položená naleštěná černá rakev s mrtvým mužským tělem.

A to je všechno.Takový normální dům.Dům se jménem Život.


Kandelabr
23. 11. 2003
Dát tip
i když je to dost neoriginalní a místy takové moc roztomiloučké a patetické(ten hošík atd) líbí se mi ta věta A to je všechno. jedna věta je ale na povídku možná trochu málo co? a nebo ona je to vlastně uvaha...no ani bych neřekl :)

Yossarian
22. 11. 2003
Dát tip
tip, avi, jakto že jsem první kdo tohle čte?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru