Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Duha

29. 11. 2003
1
0
1306
Autor
gamesnik

Nevím jestli je to přímo povídka, ale snad jsem se trefil. Toto dílo vzniklo jako školní práce.

 Duha byla už tak blízko, že se na ní dalo sáhnout. Otec chvíli zaváhal a pak řekl: "Pojď synu, budeme možná první, kdo uvidí duhu z druhé strany."
  Pomalu začali vstupovat do duhy, až je docela pohltila. Na druhé straně byly barvy duhy mnohem jasnější a duha zde byla i když nikde nepršelo a na nebi nebyl ani jeden mráček. Otec a syn byli nejdříve oslepeni jasným sluncem, ale když si na světlo zvykli, uviděli nádherné louky porostlé pestrobarevnými kvítky. Některé byly velké, některé menší, ale všechny byly nádherné. Na louce mezi kvítím zurčel průzračný potůček plný ryb, který ústil do hluboké křišťálové studánky. Za loukou se rozprostíral nádherný zelený les. Mezi stromy se míhala těla známých i neznámých zvířat, která bez ostychu, beze strachu, začala pozorovat nově příchozí tvory. Neměla vůbec strach z napadení novými tvory, nebála se ani napadení predátory z lesa. Vzduchem zněl líbezný ptačí zpěv a na obzoru vyčnívaly štíty vysokých hor na kterých se třpytily zbytky sněhu. Nad lesem se vznášeli barevní ptáci. Občas zamávali křídly a vznesli se o něco výš k azurové obloze.
  Okouzlení vyvolané nesmírnou krásou, nakonec přerušil syn, když řekl: "Měli bychom jít zpátky a o tom co jsme viděli mlčet". "Máš pravdu" odpověděl otec. "Tento nádherný svět by měl být uchráněn před lidmi". Naposledy se rozhlédli a otočili se k odchodu, pomalým krokem se přibližovali k duze. Na druhé straně byl opět jejich starý svět, a i když svítilo sluníčko a mraky se rozplynuly, připadal jim jejich svět zašedlý a pochmurný.
  Nikdo se nikdy o tom, že byli za duhou a co viděli nedozvěděl a možná to bylo i dobře. Otec i syn se snažili na duhu zapomenout, ale na takovou krásu jen tak nezapomenete. Chtěli ještě alespoň jednou projít, ale už se jim nikdy nenaskytla příležitost a tak si své vzpomínky a poznání vzali sebou do hrobu a nikdo se už za duhu nedostal.


vesuvanka
14. 11. 2004
Dát tip
Zaujal mě živý a krásný popis světa za duhou.... TIP

Garth
04. 09. 2004
Dát tip
Ty chyby jsou opravdu pekelný, stačí to po sobě přečíst a opravit je aby to tolik nebilo do očí. Nejen shoda podmětu s přísudkem, ale i přehozená/chybějící písmenka. Vypadá to pak že Ti čtenář nestojí ani za to abys to po sobě přečetl a opravil. "...vědomí otce a syna, že by se tam člověk neměl dostat." tohle moc nedává smysl? Jinak piš vesele dál.:) Garth.

sk8ergirl
04. 09. 2004
Dát tip
No ty chyby už byly promlety celkem slušně, tak o nich pomlčím... A jinak, no moc mě to nezaujalo, nepřijde mi to popravdě moc objevné...

gamesnik
09. 12. 2003
Dát tip
no ve škole jsem tam tolik chyb neměl. Jen tak jsem to prolítnul, ale teď jsem si to přečet lépe a když jsem viděl tu hromadu chyb, zježili se mi vlasy hrůzou. (až budu mít trochu víc času určitě to opravím)

gamesnik
09. 12. 2003
Dát tip
2 Lance: neměli...ja se s tím vymýšlím a ty bys to spálil.

Avšak tys teď všechno vyzdradil. Chudák duha. (Pozor na shodu podmětu s přísudkem.)

vildik
29. 11. 2003
Dát tip
It's not my cup of tea.....

já bych to teda vykácel a zprachatěl. máte mě rádi??

katugiro
29. 11. 2003
Dát tip
měli bysme, tenot svět, kvítky byli a potůček zručel... četl(a) jsi to po sobě? :)

Yossarian
29. 11. 2003
Dát tip
spousta chyb, ve škole si to napsal taky takhle? to by totiž byla za pravopis tak nejlíp čtyřka!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru