Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Takovej normální konec

06. 12. 2003
5
0
2773
Autor
OttoWolf

Všechno jednou končí...

Takovej normální konec

Zajímalo by mě, co v tomhle provinčním městečku ještě dělám. Na autobusáku mě už zastihla tma a vlezlá zima. Zapaluju cigáro a dávám se na svou “cestu poslední” směrem k jejímu bytu. Už abych to měl za sebou do hajzlu. Konce jsou vždycky hnusný. Vždycky? Vždyť přece po každým konci následuje zas další začátek, ne? Ne. Prostě jen konec a nic za ním, tečka.

Zvoním na známej zvonek a najednou mi je ještě větší zima. Vyklání se z okna a i přes těch 7 pater cítím její ledovej pohled. Ach jo, proč chce ještě něco řešit, vždyť je nám to oběma jasný. Rozdílnej pohled na nevěru je holt asi dost důležitá věc. /I když věrnost a nevěra jsou pouze pojmy buržoazní morálky, že…/. Nechává mě čekat 15 minut, jako trest za to, že jsem pro změnu přijel pozdě a pak teprve vychází ze dveří. Usměvavá, vyrovnaná a klidná. Jen ty pytle na hady pod očima, který se snažila překrýt šminkama prozrazujou něco málo o proplakaný noci /asi ne jen jedný/.

Tak teď už konečně sedíme proti sobě a nikomu se nechce začít. Ve vzduchu visí jen její otázka – PROČ? “Víš, vážila jsem si tě, za to co děláš a dokonce jsem ti to občas i záviděla – tvou svobodu a divokej život, ale teď už si tě nevážím ani trochu. Měla jsem tě ráda, ani si nedokážeš představit jak, protože ty nevíš, co to je mít rád – nemáš rád dokonce ani sám sebe… Věřím, že to umíš, ty ale nechceš! Nakonec teď už je to stejně jedno.

Teprve teď, když se na ni dívám a uvědomuju si, že je to náš poslední rozhovor mi dochází, co pro mě ve skutečnosti znamenala. Nojo, ale co vlastně? Od tý doby, co se mnou začala spát už nebyla tou éterickou královnou, který jsem se bál jen dotknout. Rozuměla mi a snažila se chápat moje šílený stavy, stejně jako jsem se snažil já pochopit její neurózy a fobie, co jich měla plnou tu svou krásnou hlavu. A teď mám najednou o všechno přijít? AU!

“I když jsi mi ublížil tak, jako nikdo jinej, tak si pořád myslím, že jsi moc hodnej – jenom to nechceš dát najevo…jo a musím ti poděkovat.” Udiveně zvedám obočí – tak tohle mě fakt zajímá. “Poděkovat za to, že se teď cítím naprosto skvěle. Cítím se šťastná, spokojená a sebevědomá díky tomu, že jsem se od tebe dokázala oprostit.” Vypadám asi dost blbě, protože se nahlas rozesmála – tohle jsem fakt nečekal. Tady mám mít přece navrch já! Sakra! Ona má být zlomená a zhrzená chudinka, která se mi vrhne s pláčem do náruče a teď tohle… Místo toho se role trošku prohodily. Když se na ni dívám, uvědomuju si, jak je krásná. Dala si moc záležet na tom, aby dneska vypadala ještě líp, než jindy, ale hlavně palčivě cítím, jak ji chci – ještě víc, než když jsme spolu spali poprvé, protože teď už pro mě má ten sladkej punc nedosažitelnosti. Sakra, sakra!

Nevnímám co mi říká a propadám se do bezedný studny vzpomínek. Vidím, jak se její vážnej obličej mění do křečovitýho výrazu, když jsem ji drtil pod sebou. Vypadala vždycky, jako by měla každou vteřinu umřít. Lapala po dechu, zarývala mi nehty všude kam dosáhla, křičela mi do ucha a pak…hřejivý, něžný obětí, ve kterým jsme spolu usínali. V těchdle chvílích jsem jí říkal, že ji mám rád a cítil jsem to tak silně, že jsem se sám divil. A teď…

“Posloucháš mě vůbec? Tohle je náš poslední rozhovor, pak už se nikdy neuvidíme, uvědomuješ si to vůbec?!” “Uvědomuju.” Jasně, že to vím a cítím najednou podivnej tlak v krku, kterej jsem už pěkně dlouho necítil. Už je to tak dávno.

Je osum. Čas vymezenej pro náš poslední rozhovor se naplnil. Zvedáme se a jdeme spolu potemnělým náměstím provinčního městečka, který ona tak nesnáší. Mám cukání se jí omluvit, odprosit ji, plazit se před ní – teď bych udělal snad všechno, jen aby neodcházela. Jenže to bych ztratil i ten poslední drobeček hrdosti, a tak se naše cesty rozdělujou. Obrazně i reálně.

Stojíme proti sobě. Poslední pohled do očí. Má v nich slzy a třese se. Zimou to asi není. Dává mi poslední letmej polibek, chutnající slaně. Poslední obětí… “Buď hodnej chlapeček…” Šeptá mi přerývaně do ucha. Ne takhle ne, to je strašně blbej konec. Svinskej a zkurvenej konec. AU, AU!

Objímám ji pevně, jako bych ji nikdy nechtěl pustit…a taky že nechci, nechci, kurva nechci! Ale tohle přece nemůže být úplnej konec. Nesmí být…vždyť po tom všem, co jsme si spolu prožili… Nadechuju se a chci něco říct, ale co vlastně?! Asi všechno, ale než řeknu první slovo zazvoní jí telefon. Jak výstižný. Zazvonil zvonec a pohádky je konec, i když tohle byla spíš fraška, než pohádka. V pohádce by se z královnina kouzelníka nestala podrazácká kurva, že. Vytrhává se mi z objetí a naposled se podívá. I kdybych chtěl něco říct, tak stejně nemůžu. Cítím, jak se mi svírá krk, nemůžu se nadechnout.

Odchází…

Temnou uličkou se za ní smutně táhne její stín. Stojím na místě a dívám se za ní. Otáčí se. Díváme se na sebe. Chviličku zaváhá, ale pak jde dál. Znova se otáčí a pak ještě a ještě, než mi definitivně zmizí z dohledu.

A ze života.

AU! AU! AU!


Earl_Grey
02. 10. 2004
Dát tip
Jak to tu tak všechno čtu, tak zjišťuju, že Otto je tu odborník přes rozchody a Sq´adrina zas na karneval mezilidskejch vztahů. :-))

teqrilla
05. 02. 2004
Dát tip
Zajímavý, pěkný.....byla dost chytrá ta slečna:-)

Sqadri: Samozřejmě není taková. To v Karnevalech mne mrzí. A mrzí mne, že když už jsem se s tou slečnou měla potkat, bylo to za tak pitomých okolností. Teď už ani pořádně nechápu, proč jsem jí v Karnevalech dala takový kapky....

Sq´adrina
08. 01. 2004
Dát tip
Sári, to je docela normální. Někdy se ohlídneš a ty věci, co ti někdy připadaly jako problém a nebo jako důležitý najednou vidíš tak, jak skutečně jsou a jsou naprosto nepodstatný. Já to znám.

Sq´adrina
08. 01. 2004
Dát tip
Zapoměla jsem tohle - po literární stránce je to jako obvykle. Přečti si novýho Krytona. Na tom teďka ulítávám já. Nakopala mě do toho Sára, ale nelituju. Ten umí psát o ženách! Nebo spíš o Ženě. Nevíš, kdo ta ONA je, ale je tam a je to naprosto šíleně reálný!! No prostě si to přečti.

Sq´adrina
07. 01. 2004
Dát tip
Otto, TU Lauru, TU protivnou, ukňouranou, nablblou fiflenu Lauru z Karnevalů bys takhle nemiloval! Nebo fakt všechny mezilidský vztahy stojí na hlavě a já je nechápu? vidím, že se malá holka z malý vesnice ještě hodně poučí.

OttoWolf
07. 01. 2004
Dát tip
Není taková, jak ji Sára popisuje - trochu její povahu vyhnala do extrému, protože ji nemá ráda - což se nedivím, takže se na ní dost vyřádila... Z toho si nic nedělej, já jsem taky malej chlapeček z malý vesnice, ale to poučování je někdy dost bolestivý... :-)

OttoWolf
19. 12. 2003
Dát tip
A co o ní chceš vědět?? Je to Laura ze Sářiných Karnevalů, to ti musí stačit.

Sq´adrina
18. 12. 2003
Dát tip
Ale nic jsi mi o ní nenapsal.

Plopez
18. 12. 2003
Dát tip
.

OttoWolf
17. 12. 2003
Dát tip
Kdy jsi o ní mluvila?

Sq´adrina
17. 12. 2003
Dát tip
V tom mejlu, co jsem ti posílala. Nedošel?

OttoWolf
17. 12. 2003
Dát tip
Jo došel...sorry - trochu se mi pletou - už jsem ti posílal odpověď.

Sq´adrina
13. 12. 2003
Dát tip
A o TÉHLE holce já jsem mluvila!

m11
08. 12. 2003
Dát tip
t

Kosák
07. 12. 2003
Dát tip
Jojoj, to bylo velikánsky osobní! Nebo to tak alspoň vyzerá! Hm, jenomže není se čemu divit, že. Jako kdyby někdo šáh na horkou plotnu a pak dělal - AU, AU! Logické - ale logické. Stejnak se mi to moc líbilo, fakt sem se začetl, no. :)

Andulka
06. 12. 2003
Dát tip
chytra holka....dobra povidka....:-)*

Margaret
06. 12. 2003
Dát tip
*** ze života?:)

fungus2
06. 12. 2003
Dát tip
Líbilo se mi to. TIP

OttoWolf
06. 12. 2003
Dát tip
Ze života... a chytrá holka to každopádně je - i když mě odhalila až díky prostořekosti mojí mladší sestry, hmmm.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru