Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kavárna

08. 12. 2003
1
0
819
Autor
yaro

Kavárna

Na rohu bezejmenné uličky stála drobná kavárnička. S příchodem teplejšího počasí, jež přinesly první jarní dny, přikázal majitel vynést proutěná křeslílka, pár lakovaných dřevěných židlí a kulaté stolky ven pod plátěné slunečníky. Různí lidé se zastavovali na šálek kávy a kus řeči s přáteli, někteří vychutnávali v čerstvém slunci svoji odpolední cigaretu. V těch několika málo chvílích, kdy se jim podařilo alespoň na pár vteřin uniknout z trhavé, kašlající mašinerie každodenních povinností sem přicházeli a opíjeli své duše sladkými okamžiky nicnedělaní, zatímco kolem nich jako rozbouřené moře neustále vřel a klokotal rachotivý shon a chaos velkoměsta.
Ulicemi mezitím proudili lidé. Nemálo připomínali podzimní listí hnané větrem, když svým vlastním tempem šli za svými každodenními strastmi, úkoly, přáními a sny.

Karbo
10. 12. 2003
Dát tip
souhlasím s Kandelábrem... a připojuji vlastní názor... je to kýč 3/10

Kandelabr
09. 12. 2003
Dát tip
další z povídek typů ohřívacích lyrických sentimentálií, kterou když člověk napíše, chybu neudělá a své čtenáře si najde. ale jaksi nic moc nového se nekoná... tenhle styl povídek by klidně mohl psát automat...kdepak je invence?

sicco
09. 12. 2003
Dát tip
tak takhle nějak začíná kniha, která má zaujmout, ale rozhodně se tomu nedá říci povídka.

lienka
08. 12. 2003
Dát tip
Veľmi sa mi páči, ako narábaš so slovíčkami...zaujímavé :)

fungus2
08. 12. 2003
Dát tip
Hezké. TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru