Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Na Puškina

24. 07. 2000
3
0
1308
Autor
Alchymista

........, dojata mou prosbou úpěnlivou, se vzdáváš mi se studem a s něhou zdrženlivou, když všechna horoucnost a rozvichřený cit jak vlna rozbíjí se o tvůj chlad a klid, když rozplameňuješ se poté víc a více - až chytíš o můj žár a hoříš jako svíce. (A.S. Puškin, přeložil P. Křička)

Včera jsem tě potkal a to už jsem nevěřil, že jsi ... Na boso bílá omotaná v celofánu ... Potkal jsem tě k ránu po noci plné cvrčků. Objal jsem pohledem kytaru tvých boků a ty jsi rozkvetla studem. Naložil jsem tě na leknín, pluli jsme noční Prahou ... ... pohon na rozvichřený cit ... smím tě líbat nebo jen políbit? Kudy se dere noc k ránu přes hodiny vlků? Jsi rudá růžová, že se tě bojím dotknout a nemohu přestat se tě dotýkat. Jsi křída křídová zdrženlivá něho Rozbíjíš moje vlny o předstíraný chlad. Jsem voják bez koruny, nedřel jsem prstoklad. Svou rukou hledám pevný bod mé roznícené štěstí a ty mi ukazuješ vchod k jeskyni bez neřestí. Rozplameněné ticho.
Yeziiinka
29. 07. 2000
Dát tip
Skvělý, prostě skvělý! Obohatil jsi nám tu slavného zastřeleného, za to máš další tip.

Merle
25. 07. 2000
Dát tip
jo... dost dobrý

Count
24. 07. 2000
Dát tip
Moc mi to připomíná Štěpána z "básníků". A moc se mi to líbí.

Kovi
24. 07. 2000
Dát tip
Moc hezký

Aneta
24. 07. 2000
Dát tip
napriek tomu, že niekoľko úžasných obrazov je od Puškina, stále ich tam máš príliš ! tip! je to báseň o triedu lepšia než ostatné, čo som zatiaľ čítala

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru