Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Loupež

10. 12. 2003
0
0
751
Autor
analfabet

 

Loupež

 

Tim nakupoval potraviny, stejně jako mnoho ostatních, v hypermarketě značky Goldenstar. Mléko, chléb, zeleninu... Nikdo neměl ani tušení, co se stane v několika příštích okamžicích. Všichni si byli docela jistí bezpečím, které zajišťoval nejstřeženější hypermarket v celé Kolumbii. Ano je sice pravda, že v některých dnech v tomto obchodě bylo mnoho peněz, protože zákazníci zde kupovali nejen potraviny, ale i šperky či elektroniku, ale dohled zde zajišťovalo patnáct bodyguardů a i mnozí zákazníci měli u sebe zbraně na ochranu. BUM!!!

Ozvalo se ohlušující zahřmění. Během vteřiny se celý hypermarket zaplnil tmavým, štiplavým kouřem a veškerá elektronika přestala fungovat. Najednou se ozval neskutečně zesílený hlas mechanickým megafonem: “Jmenuji se Godoy, říkejte mi Lorde Godoy. Právě vybuchla bomba EMP pulse vyřazující veškerou elektroniku. Nepokoušejte se tedy přivolat pomoc. Dále mí lidé odpálili plyn X-13. Tento plyn je sice ve fázi vývoje, ale to nám nevadí. Jak funguje, jste si už asi všimli, prostě nevidíte víc, než zhruba 2 cm do dálky, pokud máte dobré oči. My máme helmy se zabudovanou optickou termovizí, jestli zůstanete na místě, nic se vám nestane, alespoň prozatím. Chlapi dělejte, chci si vodsaď vodnýst aspoň 2 miliony dolarů!”

Ale v tom začala pracovat profesionální ochranka obchodu. Na takové případy loupeží sice nebyli připraveni, ale tvrdý armádní výcvik jim dal mnoho jiného. “Jestli odhodíte vaše zbraně,” začal velice nahlas šéf ochranky Miguel, “bude vás to stát tak 6 let vězení plus zaplacení vámi způsobených škod. Ale jestli budete pokračovat, budete mít na krku trest smrti...”

Nestačil dopovědět myšlenku a už se ozvalo tiché nabití kalašnikovu AK-47s. Miguel se jen tak tak dokázal vyhnout dávce, kterou na něj vypálil jeden z ozbrojených lupičů. Teď už pochopil, že po dobrém to nepůjde. Musí nějak odstranit ten štiplavý plyn a pokusit se kontaktovat státní armádu. Pokud se mu povede zbavit se plynu, jakmile uslyší sirény budou pravděpodobně zachráněni, protože státní armáda má s těmito lupiči zkušenosti a měla by je velice rychle zneškodnit. Nejdříve musí získat helmu s termovizí, aby alespoň částečně viděl po okolí. To bude jistě obrovský problém, protože i když je ozbrojený nevidí ani na krok.

A vtom za sebou uslyšel kroky těžce se pohybujícího člověka. Nemusel se dlouho rozmýšlet, vždyť všichni nakupující byli zalezlí pod stoly a tohle určitě musel být jeden z lupičů. Vypálil na postavu ze své automatické pistole IMI Eagle. Ale lupič předtím než padl stihl ještě vypálit a kulka projela Miguelovi ramenem. V Miguelovi se ozvala hrozná bolest, ale musel vydržet. Bez něj by pravděpodobně nikdo nic neudělal a lupiči by celý obchod vykradli. Pomalu se došoupal k mrtvému lupičovi a sebral mu helmu.

Teď už měl Miguel rozhled. Musí se dostat k centrálnímu řízení klimatizace. To je ale bohužel na druhé straně hlavní prodejní haly. Postupoval rychle, odhadoval, že za 3 minuty už budou mít lupiči všechny peníze a jemu se nepodaří kontaktovat armádu.

Miguel se ocitl v malé místůstce, kde bylo centrální řízení klimatizace. Bylo tu mnoho páček a tlačítek, kterým vůbec nerozuměl. Ale jedno mu bylo jasné, musí zvýšit výkon klimatizace na maximum, aby plyn prořídl a začalo být v obchodě viditelné prostředí ve kterém by mohla operovat armáda. V tom zahlédl úplně na kraji červenou páku s nápisem Power. Zatáhl s ní až úplně nahoru na hodnotu 100%. V tom okamžiku se začal plyn rozestupovat. Teď už musí jen doufat, že někdo nějakým způsobem kontaktoval armádu. Ještě nikdy nechtěl tak zoufale slyšet sirény jako teď.

Ale v tom se Miguelovi naskytla hrozná podívaná. Godoy, vůdce lupičů, stál na dva metry od jeho nejlepšího přítele Tima, který náhodou zrovna nakupoval v tomto hypermarketědobě přepadení. 

Godoy právě mířil chudákovi Kenovi revolverem, celým zakrváceným, na břicho: “Jestli jenom cekneš, tak se postarám o to, aby ti vnitřnosti lítaly po okolí!” A pak zařval Godoy na celý kolo: “Držte všichni hubu a poslouchejte. Jestli se někdo z vás jenom trochu hne, tak vám tady spoluobčana rozmašíruju na cucky! A ty, ať seš kdokoliv, jsi prohrál. Nezkoušej nic, nebo ti zabiju tady tvýho kamarádíčka. Teď vodsuď vypadnem, ale ještě předtím vám tu panáčkové nechám nálož s Anthraxem citlivou na pohyb. Detektory pohybu se spustí po 15-ti vteřinách. Jestli se potom někdo hne, Anthrax zničí veškerý život v okolí 50 metrů!” Ale právě zahoukaly sirény...


katugiro
21. 12. 2003
Dát tip
záleží na tom, kolik Ti je... moc se ve věkových kategoriích nevyznám, tak raději nadsadím a řeknu že doufám... méně než čtrnáct... v tom případě by to mohla být přijatelná skica :)

Andulka
10. 12. 2003
Dát tip
-ochranka v supermarketu...a jeste k tomu 15, lidi nosi do supermarketu zbrane ...? - 2 miliony dolaru? V supermarketu, kde vetsina lidi plati jenom kartou? Kdyz uz je nekdo tak hloupy a chtel by vyloupit supermarket...dali by mu penize hned, protoze v prvni rade jde o bezpecnost zakazniku....Navic nad prodejnim mistem je mistnost s kamerama, ve ktere se sleduje vsechno, co se deje v obchode, takze kdyby videli neco takoveho...hned by volali o pomoc....a bezpecnost by si chytla zlocince az kdyz by opustili obchod.... Zkus napsat o necem, co doopravdy znas. Pises ctive, talent na to mas..:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru