Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Život

11. 12. 2003
2
0
1802
Autor
ffrruukkoo

Život – naděje nebo zklamání

 

     Každý, kdo čte, četl nebo bude číst tohle moje vylévání srdíčka, dostal krásný dar – život. Často si ani neuvědomujeme, že se jedná o dar. Prostě jsme si zvykli, že život prostě je. Každý jsme vznikli ze života a lásky pro život a lásku. Někdo tvrdí, že jeho dítě (jeho vlastní krev a geny) je pouhá náhoda, že ho ani nechtěl, pro jiné je to velký okamžik, protože se jim splnili sny. Já tvrdím, že děti a s nimi i život jsou dar. Dar, který jsme dostali od toho Nejvyššího a který nemůžeme dostat dvakrát. Nevěřím v reinkarnaci, ale věřím, že umírají jen těla, duše přežívají na věky. Jak bych jinak mohla mluvit se zesnulou matkou svého přítele?

    

 

Dobrá,dejme tomu, že jsme se shodli na tom, že život je dar. (A kdyby nebyl? Byl by jen náhoda? Výmysl někoho pozemského? Pak by i celá lidská existence, celá planeta Země byla náhoda. Jistě můžete oponovat evolucí… Ne, já nevěřím, že by se cokoliv stalo náhodou. Podle mě je vše řízené. Nad námi je Někdo, kdo řídí vše (Bůh Stvořitel). Samozřejmě mi nemusíte věřit. Už na začátku století uznávali, že každý má svou pravdu. Já vám nic nevnucuji, jen říkám svůj názor.) Tak znovu – Dejme tomu, že jsme se shodli, že život je DAR. Je to dar, který jsme si přáli? Jak ho máme přijmout? S nadšením, nebo ho máme s díky vrátit? Když ho nepřijmeme neexistujeme (že by se takhle daly vysvětlit potraty? Možná někdy jindy!), rozpadneme se v absolutnu a jsme zatraceni na věky.

    

 

 

Přijmout ho, znamená určitou svázanost. Jsme svobodní lidé. Rozhodujeme o sobě sami. Máme spousty svobody a také spousty způsobů, jak tu svobodu ztratit. Jaké jsou to způsoby? Třeba drogy – svážou tělo i mysl, pak je pro nás život zklamáním. Všechny své problémy házíme na svět. On může za to, že jsem nedodělala školu, že mě můj milovaný kluk nechal před oltářem samotnou, že nemám práci a tudíž ani peníze na nájem, že mě rodiče nechápou, že mi vše padá na hlavu… Těch důvodů jsou miliardy. Každý je cítí a chápe jinak. Pro každého mají různou důležitost; pro někoho jsou to blbosti, někomu to ničí život. Pak přichází na řadu hledání východisek. Kudy z toho všeho ven? Že by pomohly drogy, nebo si mám sáhnout na život? Co vyřeší moje problémy? Začíná přes, ze kterého nevíme kudy ven. Pak se objeví jedna varianta a hned je ta pravá.

    

 

 

Myslíte si, že k daru života jsme dostali i bezmoc a beznaděj? Ale ano dostali. Jsme svobodní lidé. Vše, co se odehrává v našem životě jsme si zavinili sami. Ano, je nad námi Stvořitel (Bůh), ale On nám dal svobodu rozhodnutí. Jsme jeho děti, ale spousta dětí nespatří svého nebeského Otec, protože ho ani nepoznají. A i v tom je svoboda. Každý máme v srdci kousek Boha. je jen na nás, jestli tu malou součástku najdeme a jestli budeme ochotni Boha následovat a přijmout ho do celého svého srdce.

    

 

 

Jen s Bohem je možno vést plnohodnotný život. On je naše radost, štěstí i útěcha v době zkoušek. On sám nás zkouší. On nás zná nejlépe, proto se o něho můžeme opřít a jít dál. Pak i naše duše najde uspokojení a místo v nebi /Božím království/. Proto žijeme v naději. V naději na lepší život. Ani mě neuspokojuje můj současný život. To není ani život, je to přežívání, ale já chci žít. Chci žít s Bohem v Bohu. Tak jak je mi souzeno.

    

 

 

I pro vás je naděje v Bohu. Samozřejmě záleží na každém, co si zvolí. Jsme svobodní lidé – byla nám dána volnost a vlastní názor. Využijte jich. Žijete jen jednou (a možná na věky).

 

 

 

Pár citátů závěrem:

 

     „K čemu je člověku, získá-li celý svět a přitom ztratí svou duši.“   Ježíš Kristus

     „Ten, kdo je živí, ví, že svět musí být spravedliví.“

Jiří Wolker, Těžká hodina

     „Protože nechápu, musím věřit.“                 J. B. Shaw

     „Nic není skrytého, aby to jednou nebylo zjeveno, a nic není utajeno, leč aby vyšlo najevo.“                   Mr 4;32

     „já jsem ta cesta, pravda i život. Nikdo nepřichází k Otci, než skrze mě.“                                Jan 14;6

 

 

 

Dík za vyslyšení

 Ffrruukkoo


ffrruukkoo
05. 01. 2004
Dát tip
dík za pochvylu, na tomhle serveru se s nimi docela šetří, alespoň na mojí adresu. asi pro vás nejsem dost dobrá, nebo opravdu špatně píšu. kdo to rozlouskne???

Jen_tak
02. 01. 2004
Dát tip
mně se líbí forma a mám ráda všechny lidi, co uvažujou o životě podle sebe. Musim dát tip- líbilo:-) Třeba drogy – svážou tělo i mysl, pak je pro nás život zklamáním. Všechny své problémy házíme na svět.- tohle se mi líbilo.. :-) celej ten odstavec je dobrej (podle mě v tom máš docela jasno a neni to ani žkažený, jak to tak často bývá) takže T*

ffrruukkoo
17. 12. 2003
Dát tip
Strach, děláš, jako že se ničeho nebojíš. Já se jen bojím toho, že na mě někdo bude v den posledního soudu žalovat, že jsem mu neřekla o Ježíši, že i pro něj je tu spása. Toho se bojím. Proto se snažím jít a hlásat tuhle dobrou zvěst. Ano, máš pravdu pro mě je Pravda Bůh, pro tebe třeba osud, nebo jako pro kámošku náhoda. Podle tebe je to všechno jedno a to samé, pro mě jsou to různé věči. Za náhodu můžu považovat získání dobré známky ve škole, ale nemůžu za náhodu považovat, že jsem se narodila, že dýchám, že jsem přišla k věřícím lidem... Já pod vším vidím Boží vedení. On už mojí cestou šel, sám mi ji vyšlapal. A odešel do nebe, aby přichystal příbytky pro své ovečky. Ano jsem závislá na vzduchu, na vodě, na lidech, na jídle ... ale kdybych neměla být, tak by mi to Pán řekl, zvedl by prst a řekl, tohle je špatně. Myslíš si, že jídlo je špatně?? ;-/ to je blbost. Možná jsem se do toho zamotala, ale píšu jen to co cítím. Děkuji za reakci

Ikru
17. 12. 2003
Dát tip
Myslím, že zrovna náhoda se nedá porovnávat s Bohem nebo s Osudem, podle mého náhody neexistují, vše se děje tak nějak plánovaně a přesto ne...Je dobré žes objevila cestu po které můžeš bezpečně jít, mnohou lidí takovou možnost nemá... Nemyslím, že jídlo je špatné, zkrátka to vyplývá z naší podstaty, nic není bez ničeho jestli mne chápeš... Strach má v podstatě každý, ale jedná se o jeho formu, někdy může strach vést k lepším výsledkům, i když je to bohužel pod nátlakem..neboj nikdo tě žalovat nebude...říkám, ale to už bylo určitě mnohokráte vysloveno...raději riskovat a zkoušet než nezkusit nic a potom toho hořce litovat...díky za reakci, PS: také píšu jak to cítím, vždy tak píšu, věř, že vše píšu se vší upřímností jaké jsem schopna...

ffrruukkoo
15. 12. 2003
Dát tip
My jsme svobodní skrze lásku. Nezdá se ti, že jsi svázaná - svázaná hříchem?? Mě to tak přišlo, proto jsem šla za hlasem Ježíše. Víš, nejde o to věřit v něco, ale věřit v Pravdu. A kde je Pravda??? Podle mě je v Bohu. On je Stvořitel, Spasitel... Je mi líto, musím jít. dořešíme to jindy

Ikru
15. 12. 2003
Dát tip
ale někdy ta láska je obestřená trochou strachu a je také důležité o jakou lásku se jedná, například láska Boha k lidem či mateřská láska je bezpodmínečná..ale mezi lidmi...záleží však na úhlu pohledu... Tady si trochu protiřečíš...nejde o to věřit v něco, ale věřit v Pravdu...jak už jsem se zmínila, je důležité, že člověk vůbec v NĚCO VĚŘÍ, neboť pak má jít sílu tzv. dál..Pravda sama o sobě je někdy relativní pojem, to zase záleží na úhlu pohledu, jinak pravda je pro někoho krutá a někdy je vysvobozením, ale ty asi myslíš Pravda=Bůh, ale můžu i říci že pravda je třeba osud či jiné další názvy, podle mne nezáleží na názvu...i kdybychom říkali růži jinak bude stále vonět stejně... K té svázanosti, vždy jsme něčím svázani, nebudeme úplně cele svobodní, vezmi si například: žiješ a jsi závislá na vzduchu, potravě...vždy je člověk a cokoliv na něčem závislé, kdyby totiž ona skutečnost nenastala tak ani to co má být na něčem závislé nenastane...to je asi zatím vše..jinak díky za reakci...

Ikru
13. 12. 2003
Dát tip
jak můžeme být svobodní, když jsme v podstatě svazováni Bohem? V jistém smyslu, řekla bych úplné svobody není, neboť i ta je svazující.. Jistě život je dar, ale pak je na člověku jak s ním naloží a je to jeho věc, někoho zasypou problémy a myslí si, že jim unikne pomocí omamných látek či svou smrtí...ale to není únik to je řekla bych navršení dalších problémů...život je holt složitý a nejde ho jednoduše charakterizovat... V životě JE důležitá víra v něco, ani tak nezáleží v co, ale hlavně v něco, to udržuje člověka při životě...říkejme třeba té víře, víra v Boha či v Osud či...podle mého ať už má jakýkoliv název jedná se stejně o neměnnou víru v něco, co člověku samotnému pomáhá... Jinak zamyšlení je velice pěkné...

Schwalbe
11. 12. 2003
Dát tip
Pod drtivou většinu z toho bych se podepsal. A reinkarnace? O tom, že je, se každý přesvědčí po smrti sám, pokud o tom není přesvědčen již za pozemského života - knih o tomto úkazu je více než dost a "kdo hledá, najde". A ještě maličkost - nemyslím si, že by nás Bůh zkoušel. (Proč by to dělal?) Připadá mi to jako výmluva, jako snaha hodit to, co musím sklízet "co člověk zasévá, to sklidí" , na někoho jiného (Boha, osud). Ale opravudu, život je dar a važme si ho. :o)))

ffrruukkoo
11. 12. 2003
Dát tip
Proč by nás Bůh zkoušel?? Protože chce opravdovou lásku, ne jen výmysly. Dal nám život, dar ze všech nejcennější a my si ho nevážíme. Je spousta sebevrahů, prostě je nebaví žít a tak se zabijí, nebo v tom vidí únik ze světa, ale není úniku. Přijde Poslední soud a každý bude souzen za své činy. Proto nás Bůh zkouší, chce opravdovost a i já cítím, že pokud mě nebude zkoušet z pevnosti mé víry, selžu.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru