Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úterní glosa, 16. prosince 2003

15. 12. 2003
1
0
1323
Autor
glosator

16. 12. 2003

 

            Na nějakou dobu jsem se musel odmlčet, jelikož jsem měl důležitější starosti, než se starat o tyhle texty, kdy se nad sebou zamýšlím, proč je tady vlastně píšu. Asi proto, že se chci nějak udržet v kondici tím, že neztratím přehled o politické scéně.

 

            Ze začátku se mi hrubě nelíbil postup kanceláře prezidenta republiky, kdy hrad pouze stroze oznámil, že omilostnil několik lidí, ale už neřekl o koho jde, proč atd. později vyšlo najevo, že se jednalo o jakýsi korektní přístup k lidem, jichž se milost týkala. V pátek prezidentova kancelář oznámila alespoň trochu podrobnější zprávu, kde definovala důvody milostí. To chápu. Tím chci říct, že jsem se nedivil tlaku na hrad ze strany médií a politiků, protože jsou milosti velmi citlivé téma, zvlášť po prezidentu Havlovi, který s nimi nenakládal příliš uvážlivě.

 

            Dnes je psán v MF Dnes článek, kterak se Jan Kavan urazil a odešel z kandidátky ČSSD pro volby do evropského parlamentu. Nijak mi to nevadí, ale nedivím se mu. Je opravdu velká osobnost ČSSD s obrovskými zahraničně-pracovními schopnostmi. Nevidím za tím nic jiného, než řiťolezectví poslance Roučka, který si místo v čele kandidátky vymohl. Poslanec, a bývalý tiskový mluvčí vlády M. Zemana, má asi zkušeností na tak vysokých zahraničních pozicích mnohem menší.

 

            Taky velmi souhlasím s tím, že se voleb nezúčastní ani nynější ministr zahraničních věci C. Svoboda. Vidí prý důležitější pozici ve vládě…no coment…


Dědouch
08. 01. 2004
Dát tip
doufám že tenhle duševně-politickej bordel je jenom nadsázka...

Cavalera
18. 12. 2003
Dát tip
Rebecca: .. V těch závějích??

Cavalera
18. 12. 2003
Dát tip
Vůbec bych si netroufl nazvat můj proces tvorby vět, jako myšlení .. brrr .. ale myslel jsem Cimrmany:-))

glosator
17. 12. 2003
Dát tip
díky, všechno beru tak nějak s rezervou, spíš se tím bavím....

glosator
17. 12. 2003
Dát tip
nenapadla mě v nabídce jiná kategorie než úvaha....myslím ale, že to není tady to nejdůležitější....

Cavalera
17. 12. 2003
Dát tip
no někdy kategorie snad i důležitá je:-)

Cavalera
16. 12. 2003
Dát tip
já jen nepochopil kde je ta úvaha ...

Cavalera
16. 12. 2003
Dát tip
já se nerozčiluju, jen konstatuju:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru