Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čtvrteční glosa, 18. 12. 2003

17. 12. 2003
0
0
945
Autor
glosator

18. 12. 2003

 

            Ivan Pilip neuspěl u soudu s žalobou proti TV Nova a Michaele Jílkové kvůli její interpretace, že se Ivan Pilip nedostavil do Kotle a odůvodnila to tím, že utekl před zodpovědností a před občany. Místo něj tehdy narychlo musel přijít Petr Mareš. Pilipovi se toto zdůvodnění nelíbilo a tak podal žalobu, kterou včera soud zamítl. Jo politika někdy vyžaduje i jiné povinnosti, než vysedávat v parlamentu a jinde, i když vlastně Ivan Pilip už ani poslancem není. Možná proto ta žaloba o 300 000 Kč, aby měl zase něco na živobytí, když už v tom parlamentu není. Ale ona se nějaká ta trafika zase objeví.

 

            Včera večer probíhala šaškárna na vládě, tedy jednání o tom, jaké stíhačky vybrat , aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Jak vyjít vstříc americké vládě a navíc jak využít výhodnější nabídku Švédského království. Proti Švédsku včera před dvěma dny vystoupil americký velvyslanec, který předhodil do pranice hlášku, že Švédsko nabízí staré stroje…lobbing je prostě lobbing. Všichni jsou v tomhle směru stejní. Bohužel. Kdo ví, jak rozhodnou naši nejvyšší, zda poslechnou odbornou komisi nebo dají přednost spíše politické diplomacii, abychom si to u „amíků“ nerozhádali.

 

            Petr Mach propuštěn z vězení. Tak zní titulek na jednom zpravodajském serveru. Bývalý fotbalový boss a majitel Sparty byl odsouzen na 5 let za krácení daní, kdy neproclil auto značky BMW dovezené z Německa. Těžko říct, co si o tom myslet, vězni o prominutí trestu po odpykání jeho poloviny, mohou požádat. Tak proč ne!!!

 

            Jak symbolické. Prezident Václav Klaus bude propagovat a jezdit ve škodovkách  značky SUPERB. Je to nádherné gesto pro obyvatelstvo. Zní to až neuvěřitelně, ale… Prezident tak bude mít mnohem horší auta než mnoho primátorů, hejtmanů, ministrů a jiných politických činitelů. Podle mého názoru by v SUPERBéčkách měli jezdit snad všichni ministři a dřív jmenovaní činitelé, ale přece jenom prezident je prezident a měl by mít opravdu důstojnější auto. Proti hlavě státu, který jezdí v Mercedesu, bych asi nic neměl. Nic proti Škodovce, ale uznejte sami!!! Připadá mi to jako kocourkov…


ursi
28. 12. 2003
Dát tip
Prosím jdi už se bodnout ty mudrlante

Cavalera
17. 12. 2003
Dát tip
ad 1. ... ať už je Pili jakýkoli, co si má nějaká s prominutím káča takihle otevírat hubienku. Žaloval bych je den co den za tu snůšku dezinformací a polopravd, které servírují, jenže každý právník ví, že to z 99,9% žádný soud nepřiklepne. ad 3. Zákon je takový a je pro všechny. Nevidím jediný důvod, proč se tím zaobírat. ad 4. To je nám starostí o prezidentovu zadnici. Jestlipak stejnou věnujeme jeho práci. Když by jezdil v medvědu, bude se zase remcat, proč jezdí v medvědu. Něco mi říká, že je to jeho věc a že je dostatečně svéprávný a soudný, aby si vybral dle svého uvážení.

zuzuzu
17. 12. 2003
Dát tip
myslim, že nemam nic proti tomu, ze bude jezdit v takovym aute a ze nekdo bude jezdit v lepsim... kdyby jezdil na trakaci a reprezentoval tim nejaky narodni hodnoty, porad to bude lepsi, nez jezdit mercedesem, aby se ukazalo, ze na to mame...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru