Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Páteční glosa, 19. prosince 2003

19. 12. 2003
1
0
1016
Autor
glosator

19. 12. 2003

 

            Pro nadcházející volby do evropského parlamentu vzniká nový spolek, který je podobný bývalé Čtyřkoalici, ale podle stran a jejich představitelů, je podobný osud, který potkal bývalou Čtyřkoalici, nemožný a nikdo to nepředpokládá. Já bych si dovolil to vidět trošku jinak. Představitelé stran, které se chtějí spojit mají zřejmě trošku krátkou paměť. Cesta změny, Liberální reformní strana a ODA. Jakmile jsem viděl plánované seskupení sil do voleb tuto trojku, nevěřil jsem svým vlastním očí. Vždyť přece, pokud si dobře pamatuji, tak na rozpadu Čtyřkoalice měla největší zásluhu právě strana ODA, kvůli nevstřícnosti jejich členů v jednání a hlavně kvůli jejich obrovitánskému dluhu, který je v poměru s velikostí strany neuvěřitelný. Jsem už teď moc zvědavý, jak to dopadne, ale spíše jsem v tuto skupinu pesimistický.

A jestli jejich společný plán vydrží až do parlamentních voleb v roce 2006, kdy chtějí společně získat 15 % hlasů??? Moc bych jim to přál, hlavně na úkor KSČM, ale silně o tom pochybuji.

 

Analýza Volksbank mluví jasnou řečí: průměrná čtyřčlenná rodina zaplatí v příštím roce na daních o osm tisíc korun víc než letos. Takže slova o sociálně neutrální reformě veřejných financí je jen další ze Špidlových lží (a novináři jej, bohužel, za ni příliš na skřipec nenatahovali a natahovat nebudou). Přičemž ovšem platí, že někteří občané (a troufám si tvrdit, že převážně voliči ČSSD) zaplatí méně než je tento průměr a mnozí (zvláště ti bohatší, co většinově Špidlu a jeho gang nevolí) zaplatí mnohem a mnohem víc.
Třídní boj ekonomickými nástroji, bych to nazval. A je skutečně nejvyšší čas poslat tento gang v příštích volbách do kytiček. Ovšem té práce, než se podaří dát socialisty zaplevelený stát opět trochu do pořádku!

           

           Dvě třetiny Němců v čerstvém průzkumu jasně říkají, že by rádi používali nikoliv euro, ale starou marku, a že jsou ze zavedení eura nešťastní. Tři pětiny občanů pak tvrdí, že euro nepřispělo k cenové stabilitě v jejich zemi a více než polovina Němců si myslí, že zavedení eura bylo celkově nevýhodné. A velká většina Němců se vůbec necítí být po zavedení eura Evropany.
Je jim to ovšem platné jako mrtvému zimník: eurobyrokracie a europolitikové přece nemají tak přízemní obzory a jsou mnohem chytřejší a předvídavější než většina občanů, neboť na rozdíl od nich přišli dávno na to, že čím vzdálenější a nekonkretnější vláda, tím větší šance "nerušeně" a dlouho vládnout.

           

             Tak bychom se snad podle předpovědi meteorologů mohli přece jenom dočkat bílých vánoc. Už během tohoto víkendu by mělo začít sněžit a na štědrý byla měla být 15-ti centimetrová sněhová pokrývka i ve městech…už aby to bylo…

 


ursi
22. 12. 2003
Dát tip
Já si svoje chyby opravím, zatímco tobě tvoje nelogismy vůbec nedojdou.

ursi
21. 12. 2003
Dát tip
Hospodcký vševěd, to je ten správný nick.

ursi
21. 12. 2003
Dát tip
Oprava,hospodský

glosator
21. 12. 2003
Dát tip
ty mě opravuj za chyby...sama v tom máš nepořádek

katugiro
20. 12. 2003
Dát tip
také chci získat v příštích parlamentních volbách procent hlasů! Kdo by nechtěl? :) brilantní analýza politické situace pod tíhou Špidly bohužel silně připomíná brilantní analýzy hospodských vševědů :) mícháš dohromady nespokojenost Němců s eurem a eurobyrokracii, to je sice vděčné, leč plané :) kdyby to bylo hloupé, tak to nekomentuju

Lyryk
19. 12. 2003
Dát tip
.-)

"-(

ursi
19. 12. 2003
Dát tip
už aby to bylo...aby ses naučil česky.Na štědrý byla měla být.. prosím o překlad.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru