Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

(už zase) zamilovaná...

24. 12. 2003
9
2
2573
Autor
melancholik

MY DVA JSME VÍC NEŽ JEN TY A JÁ.

ležíme vedle sebe

 

šeď lidských hořkostí pohltil spánek

prsty si o lásce toužebně šeptají

píseň, jenž sepsal nám půlnoční vánek

vůně mechu, hlíny, kapradí.

 

něžné doteky našich rtů

 

jak křídla orlice v divokém víru

svit měsíce v pavučinách věčnosti

cena, co platíme království míru

chvíle touhy, vášně, radosti.

 

jen ticho a souznění

 

odpočívá krajina zkropená deštěm

krátká cesta z bude do zapomnění

chvíle, kdy žijeme naplno srdcem

s jitřenkou jen ptáci zpívají.

 

mám Tě rád

 

LÁSKA NENÍ JEN COSI V NAŠÍ MYSLI.

LÁSKA JE SMĚR, KTERÝM STOJÍ ZA TO JÍT.


2 názory

palino8
19. 02. 2007
Dát tip
tiež sa mi nepáči, že to, čo vôbec netreba napísať, a ak, tak čo najnenápadnejšie, ty tu ešte zvýrazníš veľkými písmenami... ale atmošku máš ;)

hm, ten koniec si nemusel vykríknuť...;) hm, ja som tu bola kedysi a asi by si sa smial, keby si vedel, prečo som to tu nekomentovala a nedala ti tip;)))) ale je to jemné a som uprostred deja, čo je u m§a jedna z najviac cenených vecí;) ** a avi;)

melancholik
11. 03. 2005
Dát tip
Děcka, měli jste pravdu. Teď už bych tam ty velký písmena taky necpal :)

Murtis
14. 10. 2004
Dát tip
Dont: ale nevadí to, ne? Mel: moc se mi to líbí. Trochu to prozářilo tento poněkud depresivní den... t*

Thurine, já Ti tvůj názor neberu, vše, co jsem k tomu chtěla napsat je v první kritice. Myslím si to pořád. Aby z toho byla cítit naléhavost, nemusí to být tiskacími písmeny ..., pokud to má takovou sílu, bude to vidět i bez toho ...

Thurin
18. 02. 2004
Dát tip
Tak přesně něco takového jsem chtěl někdy napsat, ale nejde to... Asi je to v těch různých zkušenostech...

Thurin
18. 02. 2004
Dát tip
Don´t_worry: Já si naopak myslím, že je dobře, že je to velkými písmeny, teda alespoň podle toho jak to chápu: Podle mě je to takové vyústění té básně. Něco naco autor přišel a teď se o to snaží podělit, vykřičet to do světa... Ale možná to tak není... Co já vím..

Aha, tak asi v tomhle máš pravdu. Ty schody jsem dala i proto, že se mi to lépe četlo - rozkouskovaně. Mně se velká písmena prostě nelíběj, v esemesce mi to příjde, jako kdyby chtěl někdo křičet a tady mi příjde, že jsi to na těch dvou řádcích chtěl vše postavit. Takže příště pod stromeček nové skříně? Jen aby to nebylo v bordelářství. :D

Přečítala jsem si avízka, ... máš nějakou konkrétní, kde by byla tak dobrá grafika? Neřekla bych, protože to vždycky nějak plácnu, ale prostě nemám ráda věty napsané Capslockem, toť vše. Působí to na mě drasticky, jako nějaké vnucování a většinou si to musí člověk přebrat sám. A dárky jsou víceméně opět ve skříních.

melancholik
28. 12. 2003
Dát tip
No v tu chvíli jsem myslel konkrétně třeba schody v Chvilce bez snů, rozhodně jí dodaly na působivosti :-) Asi máš pravdu, ale velký písmena prostě nepřehlídneš, možná jsem to lidem prostě vnutit chtěl, příště nechám na nich, at si vyberou sami, demokracie je přece jen dobrá věc :))) Já byl tak hodnej, že dárky musím mít i na podlaze :-P

katugiro
27. 12. 2003
Dát tip
když jsem to četl naposledy, přišlo mi to hrozné, dnes to jde... tak nevím :)

hnidopich
26. 12. 2003
Dát tip
Hohoho! Lasky neni nikdy dost, nekdy ji je naopak az prilis malo. * Stastny a vesely! (neni lepsi pouzit "pisen, jiz" nez "pisen, jenz"?)

melancholik
26. 12. 2003
Dát tip
No, na druhej pohled už se to tak docela jeví... Snad si to do příště zapamatuju...

melancholik
25. 12. 2003
Dát tip
A dárky pod stromečkem už jsou víceméně úspěšně za náma :-) Dobrá, ale to pořád neznamená že bych měl přestat usilovat o pěknou grafiku, ostatně, díval jsem se že ty z ní občas taky celkem těžíš :)))

melancholik
25. 12. 2003
Dát tip
Lenty, dobrá, promiň, ale někdy jsem si musel zkusit napsat zamilovanou básničku, abych věděl jestli to zvládnu, třeba se mi to někdy bude hodit :) Četl jsem si "Tu druhou" a teď už tvoji připomínku naprosto chápu...

hatlalinka
24. 12. 2003
Dát tip
mně to zapůsobilo na mou několikadenní náladu, takže to na mě zapůsobilo nejspíš tak i tak...kladně i záporně...tudíž jsem ráda, že tohle dílko z lásky vzniklo a dávam tip :-)

Vinki
24. 12. 2003
Dát tip
me to klise moc nevadi, kdyz se umi pouzit (coz neni zrovna Tvuj pripad, ale co, ze? :), me to se to proste libi a hotovo. Jen "z bude" nebo "zbude"? *

melancholik
24. 12. 2003
Dát tip
Vinki: Kdepak, tentokrát jsem myslel vážně "z bude" :)

Vinki
24. 12. 2003
Dát tip
dobra, beru v uvahu ale priste posli avi :)

Mně se to prostě jen líbí. Akorát ten závěr - proč tiskacími písmeny? Kdyby to bylo napsáno jemněji, možná by to mělo větší důraz, ale i tak. Sic je tu podobných básniček spousty, ale tahle mi příjde upřímná, tak jo...*

melancholik
24. 12. 2003
Dát tip
Jako takhle?? Však já se to časem naučím :)

melancholik
24. 12. 2003
Dát tip
Don't_worry: Když se teď na to koukám, tak asi máš pravdu :) Jenže jen moudří se dokáží učit z chyb jiných, já si na to musím přijít sám :)

Vinki
24. 12. 2003
Dát tip
jako takhle :) na chyby si tu sam prichazet nemusis, my ti je najdem a... :))) stastne a vsele :)

Ale když už mi něco povídáš, tak i já prosím o avízko - nic to není a hlavně - vůbec to nebolí. Jenže já ti neukázala chybu, ale jen svůj názor.

melancholik
24. 12. 2003
Dát tip
Jasně, jenže já se nad tvým názorem zamyslel, přijal jej za svůj a teď to vidím jako chybku :) No co, začatky přece nikdy nejsou snadný :)

Brilantně poslané avízko. :) Chyba by byla tehdy, kdybych nesouhlasila s dílem a ty po zamyšlení bys se mnou souhlasil. Grafika není básní, i když jí někdy pomáhá.

melancholik
24. 12. 2003
Dát tip
Zas tak marný to se mnou není, avízka jsem pochopil docela rychle :) Jo ale umělecké dílo by mělo být uměním po všech stránkách, nejen literárně, ale i graficky - i špatně zabalený skvost přestává být honosným darem :)

Narážíš na dárky pod stromečkem? :) Ano, ty avízka mě začínají bavit. Nechme toho, já chápu, vše se prolíná a mělo by to být v rovnováze, jenže pokud jsi na literárním serveru, psi štěkají po tom, co je napsaný.

lenty2
24. 12. 2003
Dát tip
pěkně napsané, ale té lásky už doooooooooooooooooooooooooost prosim!!!

zuzuzu
23. 12. 2003
Dát tip
líbí se mi forma i ten klišovitý závěr a stejně je mi to odporný... omlouvám se, že mi asi neporozumíš a já se o to nebudu snažit--

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru