Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Déšť

27. 12. 2003
7
0
1725
Autor
pety

....

„ Déšť “

 

1. den

                Ráno jsem vstala, odhodlaná odejít z domu ven. Umyla jsem se, oblékla a nasnídala. Otevřela jsem dveře a vyšla před dům. Pršelo. „ Aha “, řekla jsem. Natáhla jsem před sebe ruku, za chvilku byla mokrá.     „ Tak takhle ne! Přece nemůžu nikam jít. Než bych tam došla, byla bych celá mokrá.“ Otočila jsem se a zašla zpět do domu. Svlékla jsem ze sebe oblečení, osušila si mokrou ruku a šla si lehnout.

                V poledne jsem vstala, odhodlaná odejít z domu ven. Oblékla jsem se. Otevřela dveře a vyšla před dům. Pršelo. Natáhla jsem před sebe ruku a za chvilku byla mokrá. „ Tak to ne! Nemůžu přece nikam jít, byla bych celá mokrá “ a zašla jsem zpět do domu, svlékla ze sebe oblečení, osušila si mokrou ruku a šla si lehnout.

                K večeru jsem vstala s odhodláním odejít z domu ven. Podívala jsem se na hodiny, ale bylo už příliš pozdě na to, abych někam chodila. Tak jsem si ohřála dobrou rybí polévku, najedla se a šla spát.

 

2. den

                Ráno jsem vstala, odhodlaná odejít z domu ven. Umyla jsem se, oblékla a nasnídala. Otevřela jsem dveře a vyšla před dům. Pršelo. „ No to snad ne! “ Déšť mi vzal odhodlání kamkoli chodit. Pokrčila jsem rameny, vzdychla, obrátila se a zašla zpět do domu. Svlékla jsem se, lehla si a usnula. Prospala jsem celý den.

 

3. den

Ráno jsem vstala, odhodlaná odejít z domu ven. Umyla jsem se, oblékla a nasnídala. Vyšla jsem před dům. Pršelo. Chvilku jsem stála před domem a mlčky se dívala na kapky vody, padající na chodník. Pak jsem se otočila a zašla zpět do domu. V předsíni jsem vzala z věšáku deštník. Vyšla jsem ven, rozevřela deštník a odešla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


johanne
27. 01. 2004
Dát tip
:)) jojo, tohle je skvělý

Seregil
30. 12. 2003
Dát tip
Již mnohé napsáno.... myslím, že pocit nutkání jít ven je zde deštěm vyhnán ad absurdum, ale to je to kouzelné....

Matylda
28. 12. 2003
Dát tip
Vůbec se mi to nezdá absurdní. Je to hezké podobenství. Autorka krásně posala ten pocit, kdy se fakt někomu nechce ven, do cizího světa a "déšť" nebo cokoliv jiného je záminka, proč nikam nechodit a schoulit se do klubička, do své ulity a zapomenout na svět. Ale pak stejne jednou ven musíme. A někdy jsme venku rádi, někdy dokonce tak rádi, že se nám naopak nechce domů. Ale to je život.

Andulka
27. 12. 2003
Dát tip
Nejvetsi nas nepritel je nase vlastni pohodlnost...:-) Ma to vtip!

Žíně
27. 12. 2003
Dát tip
Víkend uplynul, tak se nedá nic dělat a jít.:-)

katugiro
27. 12. 2003
Dát tip
a bylo to tak těžké?

Atrament
27. 12. 2003
Dát tip
To je HODNĚ absurdní!!! Zaslouží tip :)))

maia
27. 12. 2003
Dát tip
* toto sa podarilo. :-) Klub.

fungus2
26. 12. 2003
Dát tip
To je poněkud absurdní o)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru