Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sen

28. 12. 2003
2
0
1284
Autor
Imane

Tak trochu mimo--:)

Venku se začíná stmívat. V chabém světle pouličních lamp, svítících snad už jen silou vlastní vůle, občas zahlédnu obrysy osob. Tuto chvíli miluji. Zapojuji svou fantazii a představuji si tváře oněch lidí, kteří spěchají kamsi do neznáma, lidí, kteří se ženou za ničím. Lidí pouličních lamp. Představím si muže, muže svých snů. Otevřou se dveře a místnost zaplaví světlo z chodby. Zaženu svůj ideál někde hluboko do podvědomí a čekám. Přichází sestra. Je sedm hodin večer a podávají se léky.
"Tak co? Už je to naposledy, viď?" usměje se na mě mladá brunetka.
Její otázku beru jako projev slušnosti a zanechám ji bez odpovědi. Ještě na mě dohlídne, než spolknu příslušný kapsle, a vypadne. Myslí si, že jsem blázen. Ale má pravdu, zítra už mi bude dávat léky někdo jiný. Ráno mě převezou z popálenin do cvokhausu. Tsssss, jako bych byla nějakej psychouš nebo co. Asi už doktůrci usoudili, že s mým obličejem a téměř celou levou polovinou těla víc nenadělají. Od toho požáru jsem se ještě neviděla v zrcadle a ani po tom nějak netoužím. Obvazy, z kterých mi koukají jen oči, nos a ústa, mi vyměňují 2x denně. Musím být zrůda. S hořkostí zavírám oči. Ne, nesmím plakat. Opět se začnu dívat z okna. Bojím se usnout, bojím se toho, co ve spánku uvidím. Stále se mi opakuje tentýž sen. Sen? Spíš noční můra. Noční můra o mladé dívce v nemocničním pokoji. Leží v posteli s obvazy na obličeji a dívá se z okna. Je mi něčím povědomá, ale nevím čím. Ale co, měla bych už spát, ať mě ve spánku čeká cokoliv.


clovrdik
09. 01. 2004
Dát tip
není to špatný, takovejhle popis plynutí myšlenek ... TIP :-)

Arien
28. 12. 2003
Dát tip
Depresivní výkřik, jen se mi nelíbí to střídání lehké snovosti a tvrdé nespisovnosti. Má to ale docela originalitu-tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru