Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nejsme blbí

02. 01. 2004
8
0
1690
Autor
C_ensinka

Slovo úvodem: Je to blbůstka-povídka skládající se ze dvou částí. Předem chci proto upozornit případné rejpaly, že myšlení obou postav je pro smysl blbůstky-povídek upravené a nereálné. Doufám, že to kvůli tomu nezkazí dojem z \"díla\".

Prolog:

            Víte, chceme Vám jen říct: „Nejsme blbí!“.

 

 

            Dneska je Mikuláše, venku se prohánějí všichni čerti, ale mě naši nechali doma. Divíte se? Je mi rok. V předsíni zazvoní zvonek. Maminka jde otevřít. Přišla babička..

            „Kde pak je ten náš kulíšek?,“ ozve se už ode dveří. Zkamením v postýlce, téměř nedýchám, návštěva babičky se rovná vraždě. Je moc milá, opravdu moc, moc milá, brr! Už je tady, nakloní se nad moji ohrazenou postel.

            „ Budliky, budliky! Já sem čert!,“ udělá hlubokým cizím hlasem. Nevěřícně na ní kulim svá stále ještě modrá očíčka. Je normální?!

            „Ty ši babiččino žlatíško, viď?,“ šišlá mazlivě a lochtá mě v podpaždí. Se zatnutými pěstičkami se vzpouzím. Pak mě to rozesměje, všemožně se kroutím a chechtám se na celé kolo.

            „Tak še to babiččině miláškovi líbí,“ usmívá se spokojeně umělým chrupem. Chytne mě za buclaté tvářičky a dá mi pusu. To víš Ty babo! Kdybych jen uměl mluvit…

Jsem dítě, ne blb!

 

 

            „Artí, Aríku!,“ slyšim mazlivě pronikavej ječák svý paničky. Malinko ztuhnu, přikrčim hlavu pod úroveň páteře, snažim se tvářit jakoby nic a pak se kradmo podivám napravo, nalevo a za sebe, nejsem si totiž pořádně jistej…

            „Artísku, no tak, nezlob a poběž k paničce!,“ hm tak jo, už je to tak, je to na mě. Víte, mám ji rád, krmí mě, z kožichu mi vyčesává bodláky, drbe mě za ušima a… A má mě taky ráda. Jasně, nejsem z toho nadšenej, ale jí to zřejmě dělá radost a navíc, ono se to ode mě, myslim, očekává. Zvednu svoji čistokrevnou hlavu a s předstíranym nadšenim se k ní rozběhnu cvalem.

            „No to je pašák, šikulka, šušlísku, šuslísku!, “ řiká mi laškovně s takovym tim sladkym důrazem na každý slovo a s požitkem mě drbe za uchem. Z kapsy vytáhne nějakou dobrotu a drží ji v sevřené pěsti vysoko nad mojí hlavou. Reflexivně se mi v tlamě začnou tvořit sliny, s tim nic nenadělám.

            „Chtěl bys Artí, tak co?! Chtěl bys, Artísku?,“ ptá se hravě a snaží se mě rozdovádět. Víte, já jednoduše nemám to srdce, když ona to myslí dobře. Začnu vrtět ocasem a pak i celou zadnicí, se zaujetim fixuju pohledem její ruku, a když je to nutný, snažim se i vyskočit. Panička se plácá do stehen a vydává jen takový ty neidentifikovatelný zvuky, který mě maj ještě víc rozdivočit. Pak je spokojená a hodí mi ten pamlsek do tlamy, hltavě ho sežeru. Zvyšuje to efekt.

            Víte, já si nestěžuju, ale jsem pes, ne blb!


Heartless
07. 08. 2004
Dát tip
Souhlas... uz silim, kdyz nekdo spusti to svoje bezzuby huhlani... proc to ty lidi delaj? Obcas mam pocit, ze je to snad reflexivni reakce... protoze se sam pristihnu jak sislam pri pohledu na svoji kocku a pak si to teprv uvedomim:o) A kdyz jsme u toho umyslnyho syslani a oblbovani tvoru okolo nas... mno fuj... Jinak tema mi neprijde ohrany, protoze jsem nic zabyvajici se timhle zatim necet a o filmy typu "Kdopak to mluvi" se popravde teda moc nezajimam... proste to zkratim na TiP

Co si mysli dite nebo pes nevim, nekdy mozna hrozi dozivotni trauma :)) Pripomina mi to jeden film, kde to zkouseli taky interpretovat - detske uvahy o silenych sislajicich dospelacich. Sice nic noveho, jak tu nekdo napsal, tedy ale zase pekne napsane, takze pro kritiky: neni vzdycky nutne, aby tema bylo originalni, dulezity je, jak je zpracovany.. Libily se mi obe, jako pes bych smyslel obdobne, nastesti si nepamatuju zadne trauma z detstvi, asi me chranili pred sislajicimi babickami... :)

C_ensinka
20. 03. 2004
Dát tip
Cum..: No jo, někdo má to štěstí:o)) A s tím filmíkem: "Kdopak to mluví", ne? Hrál tam John Travolta, ale neinspirovala jsem se tim, napadlo mě to, když jsem se mazlila se svym pesákem:o)

C_ensinka
19. 03. 2004
Dát tip
sgt_Hakon: Neboj seš normální, i když...ale jo, dva měsíce jsou dva měsíce ;o)) Parricida: Ta druhá část je o mně a mym pesánkovi... No ale, taky takový chování nesnášim ;o)

sgt_Hakon
08. 02. 2004
Dát tip
šišlání je opravdu hrozný.. občas (když se vrátím z tábora nebo z lyžáku) tak běžím ke svýmu počítači a šišlám na něj: "Ty můj milácku, no to víz, ze sem tadyy!" :o))) anbo když mi discman vrítili po dvou měsících z opravny, tak sjem mu pořád řkal " ty můj milácku" ale to jen tak na okraj ;OD jinak jsem normální :o)))

C_ensinka
30. 01. 2004
Dát tip
Díky moc všem:o))) Jo a nešišlejte;o)

Schwalbe
29. 01. 2004
Dát tip
Záměrné šišlání je skutečně odporné. (ta první je lepší) t*

Perchta
19. 01. 2004
Dát tip
*

Mařka
10. 01. 2004
Dát tip
Fakt bezvadný. Taky tu naší babu nesnáším, a to jsem stará krá. ..lovna(no to né!) střední osoba.(mladistvého vzhledu...)(sakra, nejsou to ty nejhorší??!!) Až jsem si vzpomněla!*

ulita
05. 01. 2004
Dát tip
no právě protože na ně jako jediná žena v okolí nešišlám... si to představ, když se na malýho synovečka vrhnou všechny ty babičky a tetičky a sousedky a šišlaj, a já jediná mu normálně řeknu "nazdar vole"...:) teda teď kecám, ale tak něco :))

pozorovatel
03. 01. 2004
Dát tip
A pak, že nejsi vtipná:) To s tím dítětem bylo lepší.

ulita
02. 01. 2004
Dát tip
šišlání na děti FAKT nesnáším :))) taky to nedělám, a jsem divná.

C_ensinka
02. 01. 2004
Dát tip
Jsi divná? Proč, to jsem fakt nějak nestihla...ehm:o)

Crowley
02. 01. 2004
Dát tip
Jo, celkem dobrý...ale nic nového pod sluncem :-)

dizzy
02. 01. 2004
Dát tip
fakt dobry...myslim, že bych s tím šišláním měla skončit:c)) přeci jen nevíme, co si ti tvorové myslí. stoji za zamyšlení :c)) tipík.

C_ensinka
02. 01. 2004
Dát tip
dizzy: Dík moc, konečně trošku povzbuzení:o))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru