Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Maska

04. 01. 2004
2
0
820
Autor
Bosi

Přestaň si hrát na masku....

...podívej,těch oblázků,

voda tají u samého dna

a řeka....není bezedná.

Parník pluje hladinou,

sráží vlnu za vlnou.

Stojíš na něm a já na břehu,

pohyb...vlny...to značí proměnu.

Ruce vztáhnout...gesto jen

a gestem jest taky líbat roucha tvého lem.

Nejsme sen a žízní mřeme...

oba blízko vody a přec...nepijeme.

Přestaň si hrát na masku,

podívej...těch bělásků,

křídly hladí,těší se a...žijí,

srdíčka v tom těle hmyzím bijí.

Zvedni ruku a zavři oči....

a možná let motýlí u tebe skončí...

na dlani chvějící křídla ucítíš,

s dlaní otevřenou...všemu si blíž.

A dlaň pak srdce otvírá,

byť plamínek....co skomírá,

dlaní ho ochraň a staň co stát se má...

...buď zhasne,nebo ruka tvá životem ho požehná.


Kastel
06. 02. 2005
Dát tip
To je plků... přidám další - obsahově sé jedná o mnohokrát vyřčené, nicméně ať mi tu někdo ukáže něco skutečně originálního - něco, o čem ještě nikdy nikdo nic neřekl nebo nenapsal - to by muselo být o kroxemblatu ( a to nevím jestli o něm už někdo nepsal) - vždycky se jedná o reakci na dostupný svět vlastníma očima - mě se líbí tvé vnímání rytmu (viděl jsem T u věcí, které napsal někdo, narozdíl o tebe, zcela bez talentu), takže T (jo a zdravím zuzuzu, která holt má taky vlastní názor a bezpochyby na něj má nárok - je však mnoho očí, které se dívají...).

dapler
04. 01. 2005
Dát tip
Jen piš, bude to dobrý. t

Vinki
05. 01. 2004
Dát tip
ja s tebou naprosto souhlasim, jen internet neni tak anonymni, jak by se mohl na prvni pohled znat interpunkce u dilka je dulezitejsi nez u nejake poznamky, coz?

Bosi
04. 01. 2004
Dát tip
snuff....tomu říkám rychlost. :o))) Většinou něco píšu, když mám depku. :o)

zuzuzu
04. 01. 2004
Dát tip
něco tak hnusně klišovitýho se hned tak nevidí, ale tady podobný věci čtu často......... je to plný tisíckrát řečených věcí na každým rádku.... tohle si můžeš někde přečíst v mnohem lepším podání a ne to psát-urážíš čtenáře už tím, že mu předkládáš něco, co mu nemůže nic dát MŮJ VYLOŽENĚ SOUKROMÝ NÁZOR

Vinki
04. 01. 2004
Dát tip
nekterych kriklounu si tady nevsimej, nepoznaji noveho autora, jinou kritiku jsem od nej vlastne ani necetl tohle dilko je zvlastni takovym podivnym zpusobem mne se to celkem libi, pravda vetsinu tech veci uz jsem nekolikrat cetl, ale to neznamena, ze si je nemuzu precist znovu - umet pouzit a spravne zasadit klise do dilka je umeni, ktere ne vsichni ovladaji - nicmene pouzivani klise zbavis velmi rychle, budes-li chtit az budes priste neco publikovat, zkus to vic ucesat, dej si ten cas a posed si nad tim, nez to odesles, vyplati se to - zejmena nektere radky zni dobre, ale jsou dlouhe, takze nevyznivaji mozna zkus pristi dilko rozdelit do vice odstavcu nektere rymy jsou slabe - skonci/oci atd., toho se ale snad taky brzo zbavis pozor na interpunkci a vic uz ti jen muzu rict, at ctes mistni autory, pises a zase ctes!

Bosi
04. 01. 2004
Dát tip
:o) Děkuju za všechny kritiky.....nevím jestli básně psát umím anebo ne.....prostě se jen pokouším....nikdy jsem nestudovala co jak mám napsat....chtěla jsem pouze vytvořit okno. :o) Asi se budu muset vážně zamyslet a malinko do toho šlápnout. :o)) Jak se pozná.....kýč ? :o)

zuzuzu
04. 01. 2004
Dát tip
kýč? to je hezký téma

Gejlen
04. 01. 2004
Dát tip
Asi bych to dala do slok.......

Vinki
04. 01. 2004
Dát tip
ja vim, ale jsou to jen poznamky, zadne dilko, takze... zase zbytecne nepanikarit :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru