Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

New world

08. 01. 2004
1
0
1221
Autor
Veritas

Rozdíl mezi pohádkou a legendou je v tom, že pohádku nikdo nikdy neprožil. Legendu, ano. Mezi lidmi panuje mnoho legend a málokterá je tak uchvacující jako ta z 21. století našeho života na Zemi. Neviditelné sluneční erupce po tisíciletí narážejí do magnetického pole Země a oslabují ho, každým fotonem ubírá slunce život svému pozemskému dítěti. Bariéra slábne a ponechává Zemi osudu pod neúprosnými paprsky slunce. Hrozí zahubit vše živé na Zemi.

 

            Avšak Země není bez obrany, každých tisíc let dojde v jejím jádru k termonukleární reakci, láva uvolněná takovouto energií putuje k zemskému povrchu a vytryskne kdekoliv může. Tato láva je směsí magnetitu, žuly a mnoha dalších surovin, ale magnetit tvoří hlavní složku, vroucí a tekoucí se začne usazovat a tuhnout. Takové ohromné množství magnetitu má za následek převrácení celého zemského magnetického pole. Sever je na Jihu a obráceně. Přírodní zákony jak je známe přestaly platit. Přes noc se změnil život na celé Zemi.

 

            Letadla, která byla ve vzduchu spadla, lodě bloudili po světových oceánech Ale změna pole nenarušila jen naše přístroje a vynálezy, změnila nás samotné. Magie prýštící ze samotné podstaty Země se vrátila na Zem a citliví jedinci, ji začali využívat a zneužívat. Stalo se ještě mnoho dalších věcí, některé příjemné a jiné méně. Mnoho lidí se začalo měnit v pohádkové postavy, elfy, gobliny, orky, trpaslíky a mnoho dalších metalidí.

 

Hranice mezi pohádkou a legendou přestaly platit. Co bylo před tím stalo se legendou a časem pohádkou z dávných dob lidstva. Existuje jen to co je teď a tady.
Mařka
09. 01. 2004
Dát tip
*

Veritas
09. 01. 2004
Dát tip
Napsal jsem to jen tak pro radost,když jsem poslouchal zprávy o magnetické bouři na slunci. A rovnou jsem to spojil se Shadowrunem. 8-)))) :))

Krel
08. 01. 2004
Dát tip
:-) jj..

Leclajr
08. 01. 2004
Dát tip
Tohle je všechno moc hezký, založený na pravdě, ale jenom částečně..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru