Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ašer maluje slovy

31. 07. 2000
1
0
1233
Autor
wen

Máte rádi obrázky?

Radost z krásy ... jsem měla, když jsem se nechala unášet... myslím, že Ašer tak trochu slovy maluje a chce to krom čtení jeho básní také představovat si ten obrázek. V některých případech úplně konkrétně .... dlouhá sukně, opravdu dlouhá, a střídání se té bílé, jako by plamínky chodidel olízly trávník... a ze svíce je pochodeň. Dotek ... je to hodně o dotýkání, Ašerův přístup ke čtenáři je ... jako když si liška ochočila malého Prince. Přistupuje z dálky s blízkými slovy, s kouzelnickou hůlkou v černém sametu a nablýskaným hudebním nástrojem. Rozehrává v čtenáři hru se symboly, srozumitelnými, blízkými, chvíli pianissimo, chvíli třeskuté forte Povzdech popleteného Amora k jeho umění patří i to rozesmívání, pozdvihnete koutky rtů, ale někde ve vás to zašimrá, že to znáte, tyhle popletené chvilky, že k nim patří i slzičky, ovšem, pláč i smích, obojí je koneckonců kořením. Ke konci prázdnin ... a někdy se rozmáchne i olejem po plátně, aby mezi zlatavé barvy cáknul černou tmou. Jinými slovy - přečtěte si Ašera (třeba) :-)
Wopi
21. 09. 2001
Dát tip
:((((( daná díla nejsou v databázi :(((( Ašer vymazán...

Svatoušek
12. 08. 2000
Dát tip
Taky rád(a) maluju:o))) co se týká techniky - je to věc praxe - neodhazuj tužku ani štětce - nezvládám nic neznamená. Jde o to jestli chceš nebo nechceš. To není fárze to je mnou a nejen mnou ověřená větička. Věř mi. *Svatoušek*

wen
08. 08. 2000
Dát tip
:-) Taky rád(a) maluješ? Obrázkové verše jsou mi blízké. Sama bych strašně ráda uměla kreslit, ale nejde mi to, nezvládám techniku. Tak si někdy svý obrázky "poznamenávám". Ašer má různé verše rozličné úrovně, ale nejčastěji ze všeho mi přijde, že skutečně maluje. Že se musím věnovat víc těm představám, než slovům. :-) je to prima, málo rozumět a přece se dívat :-)

Svatoušek
06. 08. 2000
Dát tip
jé víš co je krásný? před chvílí jsem četla Radost z krásy a působila na mě velice obdobně jako na tebe. jen těch obrazů se postupně díky různým asociacím vytvořilo sdostatek na zaplnění jedné malé obrazárny:o)

Lyryk
03. 08. 2000
Dát tip
Zkusím si udělat čas trochu souhlasit - číst - a mírně nesouhlasit.. :-)))

Merle
01. 08. 2000
Dát tip
četl jsem, ale tohle není poezie, kterou bych si dovedl vychutnat...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru