Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Svícen

13. 01. 2004
0
0
471
Autor
masbi

 

Svícen

 

Vždy když měli Kocourkovi výročí svatby, něco se muselo pokazit. I Přes to, že pan Kocourek patřil mezi ty muže, kteří splní každé přání své ženy.Tedy až na jedno.

         Jeho žena se vymyslela, že k výročí chce svícen, který má její kamarádka dovezený z ciziny a u nás se jen těžko shání a to se jejímu manželovi zdálo dost malicherné přání : ,,Pane bože vždyť si můžeš přát cokoliv!!!A ty chceš svícen?Nechceš třeba nové auto?Ty mě chceš jen naštvat, že je to tak?Víš ,jak se na mě budou dívat přátelé?Jako kdybych na tobě chtěl šetřit nebo tak něco!!!A to není pravda a ty to moc dobře víš!!!“ Žena se mu snažila oponovat tím, že ten svícen je vzácný a taky stojí hodně peněz sice ne jako auto, ale mnohem víc než normální svícen.Na to manžel tiše řekl, že to nikdo nepozná, že je ten svícen zvláštní a dál jí nevěnoval pozornost .S bouchnutím dveří odešel do pracovny.

         Po týdnu přemlouvání manžel ustoupil a začal svícen shánět.Prošel asi všechny obchody co znal, ale v žádném ho neměli. Slavnost už měla být za tři dny a svícen nikde…Žena se naštvala:,,Jestli mi ten svícen neseženeš budu to brát tak, že mne nemáš dostatečně rád a nechám se rozvést. Tak se manželova touha sehnat svícen ještě zdvojnásobila asi ani ne kvůli manželčině výhružce, ale aby si dokázal,že má na to, ho sehnat.

         Nastal očekávaný den. Svícen nikde.Za čtyři hodiny měla začít slavnost. Za tři.dvě. Když tu náhle zazvonil telefon: ,,Šéfe tak jsem vám sehnal ten svícen je sice strašně předražený ,ale  mám ho!!“ Dobrá práce okamžitě mi ho přivez.“

         Proudy hostů se valily do obrovské haly, kde to všechno mělo propuknout.Když už se všichni nějak uklidnili, přišli manžele na malé podium, které však bylo hodně vyvýšeno nad podlahou, takže všichni na ně dobře viděli.Konečně se dostali k rozbalování dárků. Všichni byli napnuti.Jako obvykle se začínalo dárkem pro manželku.Sluha dal pánovi do rukou malý ,podlouhlý balíček. Všichni ztichli.Žena pomalu odtrhávala papír,když už se dostala ke krabičce uvědomila si co to je.Dav napětím začal hulákat: ,,ROZBALIT!ROZBALIT!ROZBALIT!“ Balíček byl rozbalen.Dav ztichl.Tohle nikdo nečekal.Pomalu si lidé začali šuškat a pomlouvat.Manžel aby zachránil situaci chopil se mikrofonu a řekl co nejhlasitěji :,,Ona si ho má manželka moc přála.Asi je trochu jednoduchá.“Dodal s úšklebkem.

         To si žena nenechala líbit.Hodila po něm vytouženým svícnem, který se rozletěl na male dílky. ,,NÉÉÉÉ!!“


johanne
19. 01. 2004
Dát tip
z čeho byl ten svícen :o? začátek rozpačitý, pokračování sice o něco lepší, ale... nějak mi uniká smysl - chceš-li si dělat legraci z morálky lidí, není to zas moc zábavný; jde-li jen o popis... proč?

Kandelabr
13. 01. 2004
Dát tip
na pointu se mi to zdá dost málo. i se slohem by to chtělo si víc pohrát. často opakuješ slova,tak by neškodilo děj víc gradovat. kolik ti je?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru