Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Soumrak

14. 01. 2004
0
0
521
Autor
Siringa

dílko mé deprese věnované všem zmateným duším

Soumrak

 

  Velké město se pomalu oblékalo do nočního hábitu a pouze pár drobných světel prozrazovalo, že město není tak mrtvé a temné jak se na první pohled zdálo. 

   Jan a Jana. Nezasvěcený by řekl, že milenci, ale hluboce by se mýlil. Jan a Jana, milenci, bratr a sestra? Kdepak, dva lidé, které spojilo toto velké a šedivé město. Dva lidé, které svedla tragická nehoda, možná osud. Ne, Jan a Jana byli pouze hříčka nevyzpytatelné přírody. Svedlo je dohromady neštěstí druhého. Oba ve svých 60 letech, na počátku soumraku života, přišli o to nejcenější co měli, o své blízké. 

   Při tragické nehodě to byli oni dva kdož přežili, museli se dívat jak jim zlá smrt bere kus života, část jejich já zemřelo a  jejich srdce krvácí.

   Oheň, ten nezkrotný živel, napadl jejich obydlí a jediné co zbylo byl popel, který ještě po tolika dlouhých dnech vířil ve vzduchu a připomínal zkázu štěstí dvou lidí. Říká se, že vše se rodí z popela. Tito lidé v popelu vše ztratili a přesto dále věří na zázraky. Možná se ptají, proč já? Co zlého jsem udělal, že je osud tak krutý. Možná jen, že se osudu vysmívali, možná jen ho pokoušeli, kdo ví. Možná jen, že osud chtěl, aby Jan a Jana byli spolu. Ale proč si vybral takovou daň, proč muselo tolik lidí zemřít. Pro budoucnost a nové štěstí těchto dvou lidí? Otázky a odpovědi. Jen to je kolem těchto neznámých lidí v tomto šedivém městě.

    A tak teď kráčí ruku v ruce a hledají štěstí, které jim osud vzal a pouze soumrak jim dává pocit, že není proč se dál života bát.

 

 

 

 


Ansuz
22. 01. 2004
Dát tip
Siri, budu k tobě velmi něžný, aby jsi se mi poté následně nepomstila. Dovolil bych si z větší části souhlasit s Navždy_Tvůj, snad až na to spojení poměrně sečtělého a oslovení schopnosti toho dílka. Sám sebe považuji taky za velmi sečtělého, a přesto mě to celkem oslovilo. Domnívám se, že je v tom skryta zajímavá myšlenka, která by se dala rozvést a podat trochu jinak - lépe. Pouvažoval bych nad zvolenou kategorií, protože drama mi nepřipadá jako šťastná volba. Co se týče použitých obratů viz.:Navždy tvůj. Zatim se měj krásně. Sam :-)

chalmin
14. 01. 2004
Dát tip
dílko tvé deprese věnované všem zmateným duším

Fou_
14. 01. 2004
Dát tip
brečet nebudu

2/5+ je to takové...moc profláklé řekl bych - samý známý obrat (Oheň, ten nezkrotný živel, oblékalo do nočního hábitu atd atd...)včetně toho posledního A tak teď kráčí ruku v ruce který mě dostal, je jak vystřižený z nějakýho románku... snaha něco zachytit byla a nebýt toho že jsem poměrně sečtělý, možná by mě to i oslovilo...takhle bohužel ne

Siringa
14. 01. 2004
Dát tip
díky za kritiku,ale je to fakt to první co jsem napsala,nejsem žádný Hemingway:-)

Siringa: jestli je to první není to zas tak špatné, piš dál :)

Fou_
14. 01. 2004
Dát tip
piš, třeba o nepožárech :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru