Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kolonie vs Impérium

14. 01. 2004
0
0
866

Jednoho dne v jedné nedaleké galaxii...........

 

Na můstku bylo šero. Nouzové osvětlení zatím nikdo nerozsvítil a zbytky zadních osvětlení ovládacích panelů nestačily na to, aby bylo v místnosti dostatečné světlo.  Kri-Kai se zvedla ze země a otřela si proužek krve, který se jí řinul po tváři. Zakašlala, kdyš jí do nosu uhodil zápach spálené izolace. „Kruci! Hlášení!“ zařvala vztekle na důstojníka u panelu řízení oprav. „Dvě torpéda pronikla bodovou obranou. Zasáhly loď v sekci dva a pět. Obranná stanoviště dva, tři a pět na levoboku zničena. Ocasní střeliště je na maděru a Vionsonová, která byla ve vnitř je teď někde na půl cesty k Proximě Kentauri,” oznámil důstojník oprav a přejížděl přes svůj displej rukou a prohlížel si červeně zvýrazněné úseky lodi. “Zajištěte poškozené sektory. Harigene! Sledovat útočící cíl. Máte už jeho strukturní řez?” zeptala se Kri-Kai. „Ano. Vypadá to na Driogerský torpédoborec třídy kamnech,” Odpověděl Harigen. „Co proboha dělá kamnech na okraji Kraylaxu?“ podivila se Kri-kai. „Útočí! Mám tu silnou senzorovou odezvu. Cíle! Cíle! Torpédoborec vypouští stíhačky,“ zakřičel překvapený Harigen. „Kolik?“ „Asi dvě perutě, kapitáne,“ odpověděl. „Sakra! Úhybné manévry.

            Vůdce lovců Tamayo z Diogerského impéria si prohlížel koloniální Galéru třídy Venture. Při posledním útoku jeho křižníku Arol, zničily třicet procent obrany lodi a levá strana měla sotva padesát procent otočných rychlopalných lafet. „Zahajte steče! Letka Graldaků bude krýt bombardéry. Útočte na levou stranu. Tamayo končí vysílání.“ Díval se, jak se jeho stíhačky mění v maličké bílé tečky, které přivedou jemu vítězství a nepřátelům smrt.

            „Jsou blízko! Zatraceně moc blízko,“ přeříkavala si Kri-Kai. „Budou chtít útočit na levobok. Okamžitě nás stočte pravobokem k nim!“ Kormidelník provedl její příkaz a galéra Starsheel se začala pozvolna otáčet. „Kapitán všem stanovištím,“ promluvila do interkomu. „připravte se na bojovou operaci. Všichni se připravte a rozstřílejte každýho imperialistu, který se vám připlete do zaměřovače. Opravárenské čety mají od tohoto okamžiku plnou pohotovost. Připravte výletový tunel na hromadný vzlet všech stíhaček. Kapitán končí vysílání.“ Náhle se po palubě rozleha siréna a ve zdích se nesl tlumený rachot motorů od stíhaček, vyrážejících z výletových tunelů s motory na plno.

            „Kolonisti vypouštějí šrot z paluby,“ oznámil Tamayo vyrovnaným hlasem svým stíhačkám, když uviděl žhnoucí špendlíkové hlavičky, které opouštějí nepřátelskou loď. Jeho stíhači se již blížili na dostřel čtyřsetmetrovému kusu železa, plujícího ve vesmíru. Tamayo provedl pár rutiních operací. Překontroloval odjištění zbraní. Propočítal stav paliva a dobil kondenzátory laserů. Jeho první letka bombardéru, doprovázená osmi Graldaky právě zahájila steč. Vesmír se najednou proměnil ve změť paprsků, šlehajících z obraných stanovišť nepřátelské galéry.

            „Dělejte! Sejměte ty diletanty!“ křičela Kri-Kai do interkomu a pozorovala odečet vzdálenosti mezi koloniálními stíhači a imperiálními bombardéry. „Vyslali torpéda. Signatura odpovídá typu MARK 5 se sto kily oddělné submunice,“ ohlásil Harigen. To jim ještě scházelo, pomyslela si Kri-Kai. Submunice se rozdělí na pár set malinkých raket. Zničit takový počet cílů je zhola nemožný. Musí je zničit za každou cenu ještě před rozdělením. „Naše stíhačky právě dosáhly maximálního dostřelu,“ oznámil potěšující zprávu Harigen. „Ať jdou po torpédech,“ štěkla.

            Arling právě obdržel zprávu ze Starsheelu. „Jdeme po těch šrapnelech!“ rozkázal. Všech šest koloniálních stíhaček zrychlilo na maximální tah. „Mám na senzoru osm imperialistickejch plechovek a vypadá to že nemají zájem si s náma zajít na kafe.“ Arling zoufale sledoval, jak ho zezadu dohánějí stíhačky. Věděl však že když se obrátí proti nim, torpéda zasáhnou a……………..

 


johanne
17. 01. 2004
Dát tip
hezky napsané, ale... něco tomu chybí. je to jako vytržený z kontextu. no, mrknu se ještě, jestli to náhodou na něco nenavazuje :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru