Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pondělní glosa, 19. ledna 2004

19. 01. 2004
0
0
1011
Autor
glosator

19. 01. 2004

 

            Lidovci pod vedením svého nového šéfa Miroslava Kalouska zahajují politiku prosazování svých zájmů tak, aby maximalizovali svoji pozici ve vládě. Tím určitě polezou na nervy Špidlovi a jeho stranickým členům ve vládě a může se lehce stát, že budou vznikat nepokoje uvnitř koaličního kabinetu. Jak Kalousek oznámil, začíná se činit. Chce zavést tvrdé tresty pro vrahy a násilníky. S tím ale pochopitelně nesouhlasí sociální demokracie, protože je to proti jejich zájmům už v kořenech socialistické strany. Teorie třikrát a dost a s tím spojený trest na doživotí je první ukázka tvrdého souboje Kalouska s vládou. Bývalý předseda KDU-ČSL, patolízal Svoboda byl hodný beránek, jelikož dostal vysoký post ve vládě, tak proč by si kazil u svého nadřízeného Špidly pověst, kdyby prosazoval nějaké politické nátlaky. Kalousek ovšem zatím ve vládě není, proto nemá zábrany. Pozoruhodné ovšem bude, pokud se Kalousek členem vlády stane.

 

            Kalousek hovoří o svém případném členství ve vládě pouze na úkor zisku dalšího, čtvrtého křesla na úkor ČSSD, jinak prý do kabinetu nevstoupí. Že by na obzoru další nepohodlný politik pro Špidlu??? Třeba se dočkáme nějaké nové trafiky pro uklidnění Kalouska tak, jak jsme si už mohli v mnoha případech nepohodlných politiků zvyknout.

 

            Další takový příklad je spojen s novým favoritem na evropského komisaře Milošem Kužvartem. Špidla by se ho rád zbavil jako rebelujícího poslance, který má výhrady k jejich reformě nereformně. Tak Špidla s Grossem zabijí dvě mouchy jednou ranou. Za prvé: zbavení se neposlušného a rizikového poslance a  za druhé: uvolnění místa lídra kandidátky ve středočeském kraji. Nádherná další ukázka politického „vyčůraného“ chování socialisty Špidly a jeho tlupy.

 

            I když jsem aktuálnost, která se týká Miroslava Antla o pár dní promeškal, nemohu se nezmínit o tomto cirkuse. To, jak se chová kdysi velký chráněnec Grosse je obrovský skandál, který není třeba nějak více komentovat, protože je mi z něj na blití. Co by mě ovšem velmi zajímalo, je to, jestli mu fintu o nepřebírání obsílky někdo poradil nebo na ni přišel sám. Kdo ví, jestli v tom neměl prsty třeba sám velký Gross. Ale to jsou jen spekulace samozřejmě. Každý ať si to přebere sám.    


ursi
19. 01. 2004
Dát tip
no jejda...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru