Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Podvod

02. 08. 2000
1
0
1245
Autor
Beruška

Myslím, že název mluví za vše....

Slza za slzou, kapka za kapkou - padají na polštář. Mý oči uplakaný se ptají proč?!? Vzpomínám na tebe, vidím tvou tvář - a pláču. Slyším tvá slova - a pláču. Lháři, tak moc jsem ti věřila, říkal jsi:"Pro mě seš jediná", k jiný si však chodil spát, na jiný ses usmíval. Milovala jsem tě, ale pro tebe jsem byla jedna z mnoha... A teď to chceš vrátit!?!?! Ale já nemůžu... Smutek, prázdnota, beznaděj, to jsou pocity v srdci mém. (věnováno Michalovi F.)
Merle
09. 01. 2001
Dát tip
Mahony: síla a výdrž jsou rozdílný věci... Ta sobeckost je bohužel stejná pro obé pohlaví člověka. Muž obětuje stejně mnoho, ale pro úplně jiný cíle. Prostě diametrálně rozdílný žebříčky hodnot. Je pravda že ty mužské "hodnoty" zas tak často nějké nesobecké sebeobětování nevyžadují... A výchova (rodičovká) je za sociologických tlaků skoro ten nejmíň podstatný... Prostě pokud řekneš, že ženy jsou citlivější, je to pravda, ovšem ve smyslu vnímavější k emocím (emoce jsou základem jejich vnímání), ale podle mě ženy jsou stejní sobci jako muži, jen se ta jejich sobeckost projevuje jinak...

Beruška
09. 01. 2001
Dát tip
Možná máš pravdu .... to je strašně moc individuální, každopádně je škoda, že vůbec sobeckost existuje, nemyslíš?

Merle
08. 01. 2001
Dát tip
Mahony: ne jen jsou slabší, a tak používají k boji jiné zbraně... a taky jde o nástroje pro vnímání světa, muži pracují přes rozum, ženy přes emoce ale to je zase zobecňování rozhodně výchova na to nemá až takovej vliv... jde spíš o sociologický tlaky teda myslim :-)

Mahoney
08. 01. 2001
Dát tip
sociologické tlaky zahrnuji do výchovy :-)), čili souhlas btw, slabší? v čem? fyzická síla - tam snad ano... ale jinak - jak říkávala babička: "ženská vydrží víc než člověk" :-))

Mahoney
08. 01. 2001
Dát tip
jo zapomněl jsem: nebyla tu řeč o zbraních, byla tu řeč o sobeckosti a necitlivosti... a v tom dle mého názoru muži doslova kralují - jen se podívej kolem sebe, co všechno ženy dělají, jak moc jsou ochotny se obětovat...

Mahoney
05. 01. 2001
Dát tip
Merle: pravda, ale... myslím, že dívky bývají vychovávány poněkud... "citlivěji" má to svůj vliv...

Merle
28. 12. 2000
Dát tip
Mahony: jen se neboj slova lidi... a sloveso "jsme" je též na místě a proč? protože je to snadné...

JiKo
23. 12. 2000
Dát tip
Jo jo Nic nevracet ...

Mahoney
05. 08. 2000
Dát tip
proč jen jsou muži takoví bezohlední sobci ??? !!! (vidim to všude kolem a jen nechápavě zíram...)

Merle
03. 08. 2000
Dát tip
lež se většinou převlíká za tu pravdu, kterou chceš slyšet...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru