Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Středeční glosa, 21. ledna 2004

20. 01. 2004
0
0
846
Autor
glosator

21. 01. 2004

 

Prvoinstanční soud rozhodl, že Vladimír Železný je nadále většinovým vlastníkem Novy a co víc, že veškeré právní úkony od jeho odstavení od majetku a vlivu jsou neplatné.
I nastalo vzrušení nesmírné a leckteří z bývalých lísačů, nyní plivníků, opět přemýšlejí, zda se nestat lísači.
Celkový dopad takového rozhodnutí by však byl natolik dramatický a natolik by vadil tolika vlivným lidem, že jsem skálopevně přesvědčen, že odvolací soud tento rozsudek nepotvrdí a nepotvrdí.
Nezapomínejme, že jsme v Česku.

 

Nový návrh volebního zákona z dílny ministerstva vnitra navrhuje přímou volbu prezidenta republiky. Jsem tomu rád, neboť to byl vždy i můj názor. Jsem však zvědavý, jak se to bude zamlouvat těm politickým stranám, které sice měly přímou volbu prezidenta vždy v programu, ovšem za jednoho jediného předpokladu: že nebude zvolen Václav Klaus. Přímá volba však bude pro stávajícího prezidenta Klause nepopiratelnou výhodou a tak jsem zvědav, jaké volební obstrukce si současná vládní garnitura do zákona vymyslí.

 

Aniž se nad tím někdo příliš vzrušuje, začíná se šířit Českem mor. Mor, který nás nakonec může všechny zahubit. Ten mor se nazývá "negativní důkaz". Začíná se, jako každé morové rány, šířit velmi nenápadně: dokaž, že jsi kverulantskou podřízenou sexuálně neobtěžoval, dokaž, že nemáš televizi a nemusíš proto platit poplatky! Ale jako každá morová rána, nezarazí-li se včas, rozšíří se do obludných rozměrů. Můžete se tomu dnes zasmát, ovšem jen, aby to nebylo naposledy.

 


ursi
21. 01. 2004
Dát tip
Lepšíš se, už to má hlavu a patu a nejsou zde žádné zjevné nesmysly.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru