Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Páteční glosa, 23. 01. 2004

23. 01. 2004
0
0
928
Autor
glosator

23. 01. 2004

 

Dětské pleny od 1. května výrazně podraží, neboť nastane lásky čas, v němž jde lehce propadnout myšlence, že je nejvyšší čas udělat něco s tím, že vymíráme, a také vstoupíme do EU, která nám nižší sazbu DPH u plen prostě nepovolí a nepovolí.
Vláda takový lapsus ( zapomněla to totiž voličům a hlavně voličkám před referendem o vstupu do EU říct) ovšem vyřeší chlapsky socialisticky: z takto navíc uloupených peněz složitým a drahým mechanismem jejich část peněz vrátí matkám nějakým tím mateřským příspěvkem. Navrhuji název plenkovné.

Souboj vládních koaličních lidovců a socialistů o sazby DPH a další změny (například o příspěvky na "veleúspěšnou" politiku zaměstnanosti) krásně ukazuje, kdo jsou potenciální voliči těchto stran. ČSSD by ráda nastavila daně tak, aby největší díl zvýšení vytáhla z kapes občanům, kteří je stejně nikdy nevolí. A totéž, pochopitelně činí lidovci. Takže nakonec to odskáčí nejvíce ti, co nevolí ani jedny ani druhé.

Rektor Univerzity Karlovy Ivan Wilhelm je přesvědčen, že studovat na vysokých školách by měla půlka populačního ročníku. Proč ne. Měl by však říct, že to z principu povede k poklesu úrovně vysokého školství, pokud ovšem nemá na mysli vynikající systém, při němž se přijme na vysoké školy každý, kdo má zájem a je ochoten platit a během počátku studia se studenti patřičně hustým sítem prosejí.
Neboť jsem přesvědčen, že pranic nezáleží na tom, kolik máme vysokoškoláků, ale jaké kvality.

Europoslanci dostanou od Evrospkého parlamentu též něco přes půl milionu na pronájem kanceláří ve svých domovských zemích a na mzdy asistentů. Bude velmi zajímavé sledovat, jací kamarádíčkové se na toho kterého zvoleného poslance nalepí a koho si ten který poslanec vybere. Řekne nám to o něm milionkrát víc než sebebarevnější předvolební leták.

Jsem pro zavedení navrhovaného bodového sankčního systému pro řidiče, ovšem pod jednou jedinou podmínkou (běžnou v zemích, kde je zaveden): že existuje kvalitní dálniční síť. Opět však přejímáme něco ze zahraničí, aniž bychom k tomu doma vytvořili patřičné podmínky. A pak se divíme a divíme....

 


ursi
23. 01. 2004
Dát tip
Tak jsem tě posledně přechválila, už zase plácáš páté přes deváté a připadáš si chytrej

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru