Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak jsem vystudoval SPŠ

31. 01. 2004
5
0
5392
Autor
Stanger

Školní sloh o studiu na SPŠ, kde jsem si měli něco vymyslet. Tak jsem si něco vymyslel. P.S:Na radu beatrice jsem(i když se to nema) vyho dil posledni odstavec.

         Od začátku jsem vynikal nad okolím. V pěti letech byly mé znalosti na úrovni průměrného žáka deváté třídy, ale přesto jsem se rozhodl zdržovat se základní školou. Na té se rok za rokem rýsoval můj sen o průmyslové škole.

Když jsem nastoupil do prvního ročníku, čekalo mě milé překvapení. Opět noví lidé příjemného zevnějšku se kterými se sice až na výjimky neshodoval můj vkus, ale to nemohlo zas tolik vadit. Dny ubíhaly a já se pomaličku polehoučku seznamoval s prostředím SPŠ a čím dál tím víc jsem začínal nechápat. Jako vždy byla moje přesnost a snaha vynikající, ale na výsledcích se to ne a ne projevit. Čtyřka stíhala čtyřku, pětka pětku. V podstatě jediné z čeho jsem měl alespoň dvojku bylo chování. V pololetí moje známky nebyly dobré, vlastně byly dost špatné. Se třemi pětkami jsem sice nebyl nejhorší, ale rodiče argument, že hlavní je nebýt nejhorší, nechápali. Do dalšího pololetí musela přijít změna. Nepřišla. Na konci roku jsem byl na propadnutí z předmětů pěti, avšak malý úplatek se osvědčil. Trik s upadnuvší pětitisícovkou zase zabral a umožnil mi prolézt. Do dalšího roku jsem si dal předsevzetí v podobě vyznamenání.

Druhý ročník však nebyl o nic lepší. Vlastně mi přišlo, že byl úplně stejný jako první. Známky i nadávky z řad kantorů se také nelišily, ale určitá změna byla cítit. Můj průměr se blížil celo třídnímu sice jen v zameškaných hodinách, nicméně i to byl pokrok.Největší změna se ale chystala aniž bych o ní věděl. Mělo mi to změnit celý můj dosavadní život. Jednoho chladného zimního dne ( 8.12.2003 ) jsem šel lesem přes vojenský prostor. Byla noc. Najednou se nade mnou objevilo jasné světlo. Řekl jsem si: „Zas nějaký vládní experiment.“ A chtěl jsem pokračovat dál. Najedou však přišla ztráta vědomí a jediné na co si vzpomínám bylo několik mužů v bílých pláštích a pak jsem se probudil doma o tři dny později. Bylo mi to trochu divné, ale moje rozhodnutí bylo jít do školy. Tam mě však čekal největší šok. Vždy když se mě nějaký člověk na něco zeptal, vždy jsem znal správnou odpověď. Moje známky se začaly vylepšovat a na konci roku jsem vše dotáhl na průměr 1,2.

Třetím rokem se mi povedlo stáhnout dokonce i chování a vše bylo tak snadné. Hned po škole směřovaly mé kroky do hospody z níž jsem se vracel kolem půlnoci, ale na výsledcích se nic neprojevilo, spíš naopak. Známky se zlepšovaly a zlepšovaly a peníze za alkohol se blížily k astronomickým částkám.. Moje potřeby byly čím dál tím větší a větší a kapesné nestačilo, musel jsem tedy začít vydělávat. Napsal jsem tedy knihu a peníze se začaly hrnout. Následovala koupě domu, auta s řidičem a vrtulníku. Stal jsem se naprosto samostatným. Můj průměr byl 1,1 a to kvůli mnou objevené nové matematické teorii, kterou nebyl profesor schopen vstřebat a radši mi dal za dva, než aby chvíli přemýšlel. Moje příprava směřovala na velké maturitní finále.

Ve čtvrtém ročníku se nic nezměnilo, jako minulý rok jsem byl premiantem. Jedničky se hrnuly. V pololetí byl můj průměr konečně jedna.

Maturita nebyla vůbec těžká. Měl jsem opět za jedna a po ukončení výkladu jsem za potlesku kantorů opouštěl třídu. Tak skončilo moje studium na SPŠ.


STRABA
01. 06. 2004
Dát tip
No já nevim.

chikvadrat
27. 05. 2004
Dát tip
tak doufám, že mě ufouni taky vezmou na výlet-páč jnák nevim, co s tim... (studuju SPŠST)...*

Stanger
13. 05. 2004
Dát tip
nehodil se tam. Měla jsi pravdu

Stanger
13. 05. 2004
Dát tip
Někdy je lepší poslechnout někoho druhého než sebe, krom toho ten poslední odstavec reagoval na zadání (tj. napsání fiktivního životopisu) a kazil celkový dojem.

StvN
13. 05. 2004
Dát tip
Poprvé a naposledy. Neposílej mi avíza, když nic neříkají.

Stanger
13. 05. 2004
Dát tip
O.K. O.K. - říká to něco? Doufám že jo nechtěl bych tě nas*at...

Stanger
12. 05. 2004
Dát tip
Ten odstavec se tam opravdu nehodil, o nic si nepřišel.

horák
09. 03. 2004
Dát tip
a me zrovna zajima ten posledni odstavec - beatrice, beatrice o)

Seregil
05. 02. 2004
Dát tip
Fajné a pěkné... jen čekám kdy to se mnou šlahne...

Stanger
05. 02. 2004
Dát tip
Všem vám děkuju za projevenou přízeň

Stanger
02. 02. 2004
Dát tip
Díky za upozornění. Pokusim se nějaký chybky vychytnout. Ten prostor jsou Brdy nebo Jince nevim oficialní název.

Yossarian
02. 02. 2004
Dát tip
Jasně, Jince u Prahy, kdo se tam po přijímači dostal, měl to lepší si to rovnou hodit...

StvN
01. 02. 2004
Dát tip
Popřemýšlím o tom.

Yossarian
01. 02. 2004
Dát tip
Hele, já beru, že sis to celý vymyslel, ale to u vás na průmyslovce neznáte interpunkci? Chvílema jsem taky sledoval shodu podmětu s přísudkem, a vůbec hrubky, a ikdyž všechny chyby jsem jistě nenašel (a ani nehledal), to když se "peníze hrnuli/y" mě dorazilo. Jo a jaký to vojenský prostor si měl na mysli? Libavu?

studanka
31. 01. 2004
Dát tip
:-)

fungus2
31. 01. 2004
Dát tip
Opravdu zajímavé.

Kytiii
31. 01. 2004
Dát tip
škoda, že se vládní experimenty nestávají taky na vejšce :o) do pondělka bych jeden takový potřebovala :o)*

Dero
31. 01. 2004
Dát tip
Hmm ... :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru