Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Písně života I.

31. 01. 2004
0
0
712

První z Písní života. Je o lásce, i když nevím, snad se vám bude líbit.

Po té cestě, co kráčíval jsem jí snad tisíckrát, po té vracím se teď sám a nemohu jít, jak těžký žal nesu s sebou na rukou, protože ty už tu nejsi, tvé oči nerozjasní můj den ... I když po ní půjdu po milionté tam a zase znova, nezapomenu na tvé oči a pokaždé s sebou ponesu tato slova, ta která v ústech mne tak pálí, ten obrovský žal snad moji duši zahalí. Po té cestě, co na ní právě stojím, už nemůžu jít, protože se bojím, že tvou tvář tam nespatřím jak stokrát, pokaždé se na mne smály tvé rty, které nyní zdají se tak daleké, přestože mluvíš ke mně a já k tobě, ten úděl náš skončí snad až někde v hrobě. Ne, nelituji toho, že po té cestě jsem chodíval, protože vím bezpochyby, že jen tebe v životě jsem miloval.


Arien
05. 08. 2004
Dát tip
velmi vzdáleně připomnělo vrchlické Za trochu lásky ale jinak to asi vážně nemá co dát btw, nemáš něco společného s Dragem?

Smutná píseň o lásce. Ale líbivě podané.

Dero
01. 02. 2004
Dát tip
Asi jsem "náhodný čtenář" ...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru