Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vzpamatuj se…

02. 02. 2004
5
0
1414
Autor
Strny

Tak a teď jsi sám,

proti všemu, proti všem,

dávno už ti nezáleží

na nikom a na ničem.

 

Nehledáš už smysl žití,

nechceš život bez hranic,

hledáš už jen důvod k pití,

jinak nehledáš už vůbec nic.

 

Dávno už jsi ztratil víru,

pro tebe jen prázdnej list,

nevidíš už cestu v míru,

zbyla ti jen nenávist.

 

Nenávidíš všechno kolem,

věci, lidi, celej Svět,

pro tebe je všechno mrtvý,

už nechceš hledat cestu zpět.

 

Tak rozhlídni se kolem sebe,

možná že život ještě uvidíš,

ale udělej to hodně rychle,

dřív než vyhasneš…či vyhoříš.
Strny
10. 02. 2004
Dát tip
Sleeping Beauty=>Není to protimluv... "to, co ve mně zakotvilo jako HESLO VÍRA..." - to znamená to, co si vybavím, když někdo řekne "víra" v jakémkoliv kontextu. A "...neodpovídá mé představě o ní." - to už snad osvětlovat nemusím, popisoval jsem to výš.

supr 5/5 hlavne ten konec,si cim dal lepsi chlape

815_0
04. 02. 2004
Dát tip
Mě to oslovilo - je to ze života a smysl to rozhodně má... Na rytmu mi tady moc nesejde a nestěžuju si - líbí se mi příběh - krásně smutnej a procítěnej. Obrovský TIP

Nugetka
04. 02. 2004
Dát tip
Schwalbe: Myslím, že v básničkách, které vyjadřují pocity, se až tam nedbá na to, jestli je tak prázdný nebo prázdnej...... Hodně to vyjadřuje...*tip

Schwalbe
03. 02. 2004
Dát tip
prázdnej - prázdný; celej - celý; mrtvý - mrtvé; u slova rozhlídni si nejsem jistý jestli není více správne - rozhlédni :o)

Strny
02. 02. 2004
Dát tip
Schwalbe=> Jak to bylo myšleno s tou češtinou? Na tomto poli se cítím být vcelku silný, mohl bys mě prosím upozornit na konkrétní případy? Rád bych se vyvaroval co největšího počtu chyb (a kdo ne, že? ;-) ). Předem děkuji.

Strny
02. 02. 2004
Dát tip
Děkuji všem za kritiku! Jste zlatíčka! ;-)))

Strny
02. 02. 2004
Dát tip
Ahoj, Spící Krásko, myslel jsem to tak, že nechci to slovo nějak zprofanovat, na to se necítím být dostatečně arogantní. A to, co ve mně zakotvilo jako heslo VÍRA neodpovídá mé představě o ní, proto prostě tohle slovo nemohu používat…jen jako výraz pro katolickou církev je to trochu málo, ne? :-)

Miroslawek
02. 02. 2004
Dát tip
toč se a vrť můj kolovrátku, vždyť Adventu je již nakrátku... chce to trošku zapracovat... na všem. Ale jistá zručnost, která je nutným předpokladem, nechybí.

yoyo
02. 02. 2004
Dát tip
Ale má to něco do sebe.... NADĚJE!!!!!!!

Schwalbe
02. 02. 2004
Dát tip
Až na tu pocuchanou češtinu dobré.

poslední sloka tam obsahově nepatří.. a pokud jo, tak to zase nebude tak horký :)

Kratas
02. 02. 2004
Dát tip
Někdy je samota lepší. Ona nebolí, jen tě strašně štve, ale neublíží.

Dash_707
02. 02. 2004
Dát tip
Fajn :o))

Strny
02. 02. 2004
Dát tip
Sleeping beauty => Děkuji za Tvou kritiku, postrčila jsi mě zase k několika dalším nápadům. Cítím „jistou“ nemelodičnost, bohužel ve chvíli, kdy jsem tuhle věcičku páchal, nebyl jsem schopen vymyslet něco lepšího. Mimochodem, tohle je asi pátá verze a pořád nejsem spokojený. Nicméně verše "krom toho už vůbec nic" a „však udělej to hodně rychle“ mi přijdou už trochu činaný, chtěl jsem, aby tam byla určitá syrovost, taková ošklivá pachuť, která Ti nedovolí prolétnout řádky a nezamyslet se. A k: tak rozhlídni se kolem sebe ve víře je život spíš však udělej to hodně rychle než vyhasneš, či vyhoříš Tam mám k Tvé úpravě jednu závažnou výhradu: „víru“ (jako slovo) nechci do svých děl příliš zapojovat, protože má (obecně) spíš náboženský význam nebo alespoň nádech. Nemám příliš kladný vztah k jakémukoliv náboženství (jako instituci). Jsem zastáncem názoru, že osobní víra je příliš intimní záležitost na to, aby byla jakýmkoliv způsobem institucionizovaná (snad jsem to napsal dobře a srozumitelně :-) )…ale to už jsme někde jinde, chtěl jsem jen poděkovat ;-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru