Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nemůžu si pomoct

06. 02. 2004
4
0
2147
Autor
Sophia_

Taky se vám někdy stalo, že jste se setkali se svou minulostí a začali litovat, že už je to jen minulost? Mně ano...Teď to cítím, snad opravdu i trochu lituju, jsem okouzlená jako kdysi, cosi mě nutí ke zradě na ideálech, ale nebojte, kvůli vášni nezradím, i když to tak z mých řádků vypadá...Potřebovala jsem se z emocí alespoň vypsat, snad to nevadí...:-)

Jsem hloupá, naivní a zlá. Věčně nespokojená a rozpolcená, divná a psychotická, to všechno jsem, vím to a stejně s tím nic nedělám. Mám všechno, o čem jsem snila, dotkla jsem se hvězd a jednu jsem si vzala, bez ptání, jen tak a patří mi. Jenže...já nevím, jak to říct. Já tu hvězdu chci i nechci, její žár mi spálil kůži a z jasu bolí oči, já hloupá se snad nudím. Tolik jsem bojovala, abych ji měla a teď se vracím k temnotě, vracím se k tobě. Proč jsi mi znovu zkřížil cestu? Jsi ještě horší než já. Víš, že nesmím a stejně mě pokoušíš, probouzíš staré vášně, víš, že v tvých očích čtu minulou touhu a tak mi je stále znovu nastavuješ a tolik mě lákáš. Toužím po hříchu a přitom se kaju. Žádáš mě, ať se všeho vzdám a uteču, ať patřím zas jen tobě...Deja vu, už dřív jsi to chtěl a pak jsi mě zradil, z tvých rtů jsem pila smrt. Ať je to, jak chce, ať jsi stejný jako dřív - krutý snílek, či napravený svatý mnich, zachyť mě, až zase poletím na křídlech smrti vstříc tvému náručí. Jen jedno jsi mě kdysi v naší temné lásce naučil, že minulost a budoucnost jsou protkány v tenkou linii, která se mnohokrát protíná. Jsi můj dluh a já musím platit. Bůh mě suď, že přitom asi ublížím, ale já si nemohu pomoci. Vím, že mě zničíš, ale zas a znovu ti chci nastavovat ústa k polibkům s chutí vitriolu...


Andulka
11. 02. 2004
Dát tip
Lasku si snad nejvic uvedomujeme, kdyz jsme ji uz ztratili....Laskou si muzes ublizit, pokud ji rozdavas a cekas neco na zpet....:-)

Kolega
11. 02. 2004
Dát tip
Maarten není zasvěcen, tak to může tak chápat. Odpustíme mu tedy jeho reakci. :-)

Sophia_
10. 02. 2004
Dát tip
Maarten:Nemyslím, že všechno, čemu nerozumíš musí být nutně ihned slátanina..Tím ti ovšem tvůj názor nevyvracím..

Maarten
09. 02. 2004
Dát tip
Tak tohle sem fakt nepochopil.Sorry ale je to slátanina!

Kolega
08. 02. 2004
Dát tip
Navrhoval bych, ale to asi nepůjde navrhoval bych podívat se nad sebe z výšky, z dálky, prostě od jinud trošku myšlenek, trošku vzpomínek smíchat je dohromady, povařit, podusit nakreslit tlustou čáru ---------------------------------------------------------------- a vše za ní zanechat

Sophia_
07. 02. 2004
Dát tip
Andulka:Sakra, vypadlo mi jen k a hned jsem znevážila tvé jméno, promiň:-)

gabio
07. 02. 2004
Dát tip
Bože...víš, kdybych nebyla zasvěcená, nic mi to neřekne... nádherná obhajoba sama sebe před minulostí...t

Sophia_
07. 02. 2004
Dát tip
gabio:Díky...To víš, někdy se skutečně těžko zapomíná na poslední tango:-)

Pisces
07. 02. 2004
Dát tip
Já sice zasvěcená nejsem, ale líbilo se mi to. Hlavně některá slovní spojení, ale úžasné bylo: z tvých rtů jsem pila smrt. TIPík ***** PS:)

Sophia_
07. 02. 2004
Dát tip
Pisces:Díky a veř mi, že to tak opravdu bylo, skoro mi zabil duši a já k němu přesto tíhnu dál..

Dero
06. 02. 2004
Dát tip
Velmi výmluvné vyznání.

Sophia_
06. 02. 2004
Dát tip
Zoroaster:Díky za tip i za kritiku, přesto si myslím, že se nezodpovídám jen sama sobě. Co lidé, kteří žijí okolo mě a kterým mohu ublížit? I na ty je třeba brát ohled... Dero:Význání-určitě, ale možná i tak trochu skrytá obhajoba..

Andulka
06. 02. 2004
Dát tip
- V kazdem z nas je trochu cerna a trochu bila -> dulezite je, na koho z nich dame...dulezi je, ktera barva nakonec zvitezi...:-)...a nejmene dulezite, je o tom premyslet...::-)

Sophia_
06. 02. 2004
Dát tip
Andula:Díky za názor, snad mi pomůže uvědomit si správnou barvu:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru