Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vyznání

16. 02. 2004
0
0
2040
Autor
Karabekian

35.1edna. 3333 17° v.d., 52° s.š.

 

téma:                                 Vyznání

 

 

úkol

               informovat váš mozek (o velikosti řadově desítky nanometrů krychlových) o důležitém fyzikáně-chemickém procesu v mém mozku (rozměry vašeho snad myšlení schopného orgánu jsou vzhledem k tomu mému zanedbatelné).

 

 

pomůcky:

                 fyzikální a chemické zákony, Mendělejevova periodická tabulka, MFCht a jiné nezbytné přístroje a nástroje

 

vypracování:

 

                                       Drahý Fň!

 

                   Dovolte, abych vám pro utěšení svého srdce, jež mi tluče až poněkud nezvykle rychle - asi 540 tepů/min, napsala [x].y slov. Doufám, že tím změním vaše neutrální ph. Snážím se psát pomalu, zhruba tak rychlostí kyvadla směřujícího z rovnovážné polohy do bodu obratu, neboť vím, že neumíte rychle číst.

 

                   Znám vás již delší dobu, tak dlouho jako trvá Venuši oběhnout Slunce. Ale až dnes (datum uvedeno v záhlaví) jsem se odvážila projevit se papírovou formou , neboť jak známo, papír snese vše.

 

                   Jste mi vzácnější než krychle 56karátové NaCl (pozn.NaCl chlorid sodný, neboli kuchyňská sůl, však znáte tu pohádku ”NaCl nad Au”). Mé srdce (zvláště levá komora) po Vás touží jako pštros po hromadě písku, jako šálek po podšálku, jako šála po krku...

 

                   Obdivuji Vaše urostlé tělo výšky 2h, šířky 4h. A ty vaše krátkozraké oči, rozptylky vašich brýlí mají jistě velikost nejméně -23D. Usuzuji to podle poloměru skel těchto brýlí.-3d (přičemž d=konvenční zraková vzdálenost,tj.25cm). Líbí se mi též Vaše nohy opisující dokonalou kružnici (její poloměr pro nepřesnost výpočtu neuvádím).

 

                 Jsem v (x-2) nebi, ve výšse 20 000 mil nad mořem, vždy, když Vás vidím. Nejkrásnější pohled na Vás se mi naskytá pod zorným úhlem 62° 32? . Rychlost v mých myšlenek se poněkud zpomaluje, přičemž zpomalení a je značně velké (jedná se o rostoucí funkci). Z toho vyplývá jasný a stručný

 

závěr:

             Nemůžu bez Tebe fungovat.

 

 Tvá elektronová konfigurace s obsazenými 3d orbitaly.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zbyhoň
06. 07. 2004
Dát tip
Občas to jde do trapnosti, občas se objeví slušný fórek...právě ta NaCl nad Au. Možná by stálo za to víc si s tím pohrát...

Abur
23. 02. 2004
Dát tip
Opravdu, velice zajímavé.

Yossarian
17. 02. 2004
Dát tip
uráží mě kategorie fejeton, víc nemám co dodat

Dero
16. 02. 2004
Dát tip
Vzhledem k lehce "pobuřujícímu" úvodu mne následně rozesmála "Mendělejova" tabulka. :o) Ta tabulka ja Mendělejevova. Nápad je to zajímavý.

katugiro
16. 02. 2004
Dát tip
docela pobavilo :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru