Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Den, kdy jsem zemřel

26. 02. 2004
1
0
1309
Autor
gho_st

To sobotní odpoledne se táhlo nechutně dlouho. Do večera daleko a počasí taky nebylo nic moc. Střídalo se slunce s občasnou bouřkou. Ale jinak bylo celkem teplo. Právě bylo jasno, tak jsem si sedl na schody před dům a vystavil tvář slunci. Příjemně hřálo a vzduch byl plný nedávné bouřky. Kapky vody se třpytily na posečeném trávníku. Asi jsem na chvilku usnul. Probralo mě až nedaleké zahřmění. Zapálil jsem si cigaretu a rozhlédl se kolem. Stále ještě občas vysvitlo mezi mraky slunce. Tráva už suchá získala ten odstín, jako před pořádnou bouřkou. Tak nádherně zelený. Zvedl jsem oči a uviděl, že nad horama se blýská. Naposledy na mou tvář dopadlo pár slunečních paprsků. Zvedl se vítr a dováděl s mýmy vlasy. Byly to nádherné chvíle. Přál jsem si zůstat tak napořád. Cigareta dohořívala a tak jsem ji zahodil. Nadechl jsem se svěžího letního vzduchu. Cigareta zhasla. V ten okamžik jsem zemřel. Začaly padat první kapky deště.
Shellinka
26. 02. 2004
Dát tip
trošku mě ruší překlepy - horma a bořka...

gho_st
26. 02. 2004
Dát tip
Znovu se omlouvám za překlepy. doufám, že jsem je všechny opravil.

krásné, ale slovo "cigareta" bych tam vypustila, nebo je nahradila jiným slovem, ale určitě Ti do toho nechci mluvit. I tak Ti posílám tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru