Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úterní glosa, 24. února 2004

23. 02. 2004
0
0
1131
Autor
glosator

24. 02. 2004

 

           Vláda předvádí veletoče, jeden den její členové tvrdí jedno, druhý den se stejnými škleby, úsměvy a nebo vážnými tvářemi tvrdí pravý opak - a media jim to klidně baští, aniž by po členech vlády redaktoři požadovali řádné odpovědi a nespokojovali se s nabízenými frázemi a bláboly.

 

           Na návrh Karla Kühnla dostalo před léty Aero Vodochody (při příchodu Boeingu do firmy, za Tošovského leckým vychvalované vlády) dárek: státní záruky za úvěry a dluhopisy ve výši 12 miliard korun ( čti: naše záruky, neboť vždy jde o naše peníze v našich kapsách). Dnes stát velkou část této sumy zřejmě zaplatí, mluví se o devíti miliardách (opět čtěte: my je zaplatíme). Karel Kühnl tak vytáhl každému občanu z kapsy zhruba 900 korun. Beztrestně. Kolik a komu zaplatil Boeing se nikdy nedozvíme.

 

           Roztomilý byl ministr financí Sobotka v dnešním vyjádření k témuž v Právu: "Budeme platit za další hřích minulosti".
Jenže Kühnl není minulost - ve vládě sedí stále jeho strana, jejíž je představitel.

 

           Jihokorejští a američtí vědci vytvořili klonovaný zárodek člověka. Možnosti, které se nabízejí jsou nedozírné a troufám si tvrdit, že většinově velmi pozitivní. Řev zpátečníků celého světa ovšem velice zesílí. Brzdit mohou a budou, pokrok ovšem nezastaví.

 

           Již první reakce z církevních kruhů je tak typická, že stojí za přetisknutí. Daniel Herman, mluvčí České biskupské konference, řekl MF Dnes: "Je to zásadní věc.Vatikánští odborníci se touto problematikou zabývají. Je třeba počkat na stanovisko Svatého stolce."
Vlastního rozumu netřeba, dodávám já.

 


Andulka
24. 02. 2004
Dát tip
Me se na tom nelibi, ze michas tri temata dohromady. Mel by si zustat jen u Aero a problemy u nasich politiku jak zacinas a zacinas dobre. Navic si velmi spravne uhodil hrebik na hlavicku: jak to ze media na takovehle veci nereaguji! Zabira to celou pulku glosy a melo by to byt dokonceno....:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru